Sezlongul – piesa de mobilier care face camera mai confortabila

Sezlongul este o piesa de mobilier versatila, functionala, care da stil spatiului ambiental si care sporeste confortul personal. Acesta este mai mult decat un scaun si mai putin decat o canapea. De fapt, este o fuziune intre cele doua.

Termenul de sezlong vine din limba franceza, ”chaise longue”, insa, din cauza similitudinii cuvantului din aceasta limba, “longue”, si a celui din limba engleza “lounge”, multe persoane folosesc in mod gresit pronuntia.

Sezlongul este destinat atat spatiilor interioare cat si celor exterioare, si poate fi gasit intr-o varietate de marimi, forme si culori. Cele destinate spatiilor interioare sunt tapitate cu fel si fel de materiale care fac sederea mai relaxanta si placuta.

Atunci cand dorim sa ne achizitionam unul nu trebuie sa ne raportam doar la culoare si material, trebuie sa tinem cont si de designul acestuia pentru ca sezlongul sa se potriveasca cu restul elementelor din incapere. Se gasesc modele pentru orice stil de amenajare, de la cel modern cu linii drepte si indraznete, la cel clasic, art deco sau contemporan.

Sezlongul rezolva problema spatiilor inguste. Putem folosi doua sezlonguri in mijlocul camerei in locul unei singure canapele asezata la perete, iar in modul acesta vom lasa mai mult spatiu pentru depozitare. Acestea pot fi folosite atat pentru dormit, pe timpul noptii cat si oentru relaxare in timpul zilei sau pe post de banchete. Sezlongurile pot fi amplasate oriunde in casa, atat in living, cat si in dormitor sau chiar pe hol, daca spatiul ne permite.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro