Sfaturi pentru aranjarea fotografiilor langa scara interioara

aranjarea fotografiilor langa scara interioara/fotografii_aranjate_pe_un_perete_de_langa_scara_interioaraGanditi-va la un loc din casa pe langa care treceti d mai multe ori pe zi, un loc in care traficul este mai intens. Acela este locul prefect pentru a expune fotografiile familiei. Toti cei din casa, dar si musafirii vor avea ocazia sa admire astfel montajul.

Peretele din dreptul scarilor este un loc bun pentru expunerea pozelor (a tablourilor sau afiselor, orice se potriveste), pentru ca, din cauza spatiului limitat, pe el nu se pot fixa dulapuri. Cum de obicei scarile duc inspre spatiul privat al casei, fotografiile vor fi ferite de privirile indiscrete ale persoanelor straine casei.

Inainte de a agata folografiile pe perete, trebuie sa va ganditi la modul in care vor fi luminate acestea. Daca zona scarilor este foarte intunecata, instalati spoturi de lumina; astfel nu numai ca va crea un efect interesant, scotand in evidenta imaginile inramate, dar va lumina si treprele, facand accesul mai sigur.

Dupa cum se observa si in imaginea alaturata, aranjamentul poate fi facut si cu fotografii de dimensiuni diferite. E o buna modalitate de a intinde pe perete istoria familiei, imagini luate in diferite perioade de timp, cu hartia fotografica de calitati si dimensiuni diferite; folositi rame de forme si grosimi diferite. Veti obtine un aspect mai unitar daca veti folosi hartie de aceeasi culoare la toate fotografiile.

De exemplu, fotografiile alb-negru pot fi lipite pe hartie neagra si inramate in cadre argintii. In casele amenajate in stil traditional, puteti incerca si cu rame aurii, cu hartie alba. Pentru un aspect luxos alegeti hartie dublata sau cu fire inserate in granulatie, pentru a scoate in evidenta fotografiile. Cautati bine prin magazine diferite tipuri de hartie si alegeti-o pe cea care credeti ca se va potrivi cel mai bine...

Dupa ce ati inramat fotografiile, urmatorul pas e sa le aranjati. Mai intai, faceti o schema pe o hartie, sau aranjati-le pe o masa sau un covor, pana sunteti multumit/a de modul in care arata montajul. Masurati cu o ruleta spatiul dintre rame si transpuneti pe perete schema. Lipiti numere pe fiecare tablou, pentru a sti unde anume in aranjament trebuie sa isi ocupe locul. Bateti cuie in locurile marcate si atarnati fotografiile.