Plasarea ingenioasa a tablourilor

Cand vine vorba de amenajari interioare, obiectele de arta - picturi, sculpturi, obiecte de colectie - sunt considerate a fi cele mai de pret accente decorative. Ele sunt acele elemente decorative care pot transforma pe loc un spatiu de locuit obisnuit si anost intr-un loc care poate fi numit ''acasa''. In afara de valoarea nepretuita, obiectele de arta pot ajuta la largirea spatiului, atat vizual cat si emotional; arta creaza o fereastra spre alta lume, adauga culoare, stralucire si o tenta interesanta, creaza o tema decorativa in combinatie cu celelalte elemente folosite in amenajarile interioarelor.

Totusi, exista unele locuri in care, de exemplu, simpla agatare pe perete a unei picturi nu este de ajuns. Camerele care sunt prea mari, cele care sunt prea inguste sau piesele de mobilier care rapesc din personalitatea spatiului sunt numai cateva ocazii de a folosi arta ca un element decorativ, in amenajarile interioare.

Solutii decorative prin plasarea ingenioasa a tablourilor11

1. Unul din modurile de a ''mari'' o camera mica este sa asezati pe perete un tablou care sa reprezinte un peisaj, un orizont indepartat. Acest truc va crea iluzia de spatialitate.

Solutii decorative prin plasarea ingenioasa a tablourilor12

2. Vopsiti un perete intr-o culoare inchisa, intensa si prindeti un tablou sau un poster. Pe peretele opus agatati o oglinda inramata. Camera va parea mai larga decat este in realitate.

Solutii decorative prin plasarea ingenioasa a tablourilor13

3. Intr-o camera care are tavanul foarte jos, adica peretii nu sunt suficient de inalti, va recomandam ca podeaua sa fie de o culoare mai inchisa. Pentru pereti si tavan alegeti o nuanta deschisa pentru ca privirile sa fie atrase automat in sus. Atarnati tablouri sau postere cu linii verticale bine marcate, pentru a alungi peretii. Alegerea celor in format portrait (mai mult inalte decat late) imbogateste efectul dorit.

Solutii decorative prin plasarea ingenioasa a tablourilor14

4. Pentru a da un aer cald unui spatiu de locuit, achizitionati o pictura naiva. Acest stil se potriveste foarte bine cu obiectele vechi de colectie, cu antichitatile.

Indiferent de problemele pe care le intampinati in amenajarea interiorului, ganditi-va la toate aspectele pozitive pe care le aduce in locuinta folosirea picturilor. Si nu uitati ca dincolo de valoarea lor materiala si de rolul decorativ, tabloul respectiv trebuie sa va bucure privirea si simturile, sa va aduca bucurie sau liniste in suflet ori de cate ori il priviti.

Solutii decorative prin plasarea ingenioasa a tablourilor21

1. Intr-o camera mica, intunecoasa si cu mobilier inchesuit, nimic nu se potriveste mai bine decat un tablou reprezentand un peisaj natural, luminos. Va fi o gura de aer care va aduce senzatia de spatiu si va lumina interiorul posomorat.

Solutii decorative prin plasarea ingenioasa a tablourilor22

2. Pentru ca o camera sa para mai lunga, atarnati pe pereti un sir de tablouri cu linii orizontale accentuate. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, gasiti numai tablouri in format landscape (mai mult lungi decat inalte) si cu culori deschise. In acest caz, sunt foarte potrivite imaginile panoramice.

Solutii decorative prin plasarea ingenioasa a tablourilor23

3. Picturile sau imaginile inramate sunt potrivite pentru a da impresia de spatiu mai mare in camerele fara sau cu numai cateva ferestre. Tablourile reprezentand peisaje sau care includ ferestre si usi conduc privirea in afara, creand iluzia de spatialitate si luminozitate crescuta.

Solutii decorative prin plasarea ingenioasa a tablourilor24

4. Desi poate parea ciudat, exista si situatii cand se doreste ca un interior sa para mai mic decat este in realitate; este cazul camerelor sau holurilor foarte lungi. Este recomandabil sa atarnati pe pereti serii de cate 2,3 sau 4 tablouri.