Sfaturi pentru regimul supei

Inainte de a incepe sa tineti regimul supei este important sa tineti cont de urmatoarele sfaturi pentru a nu intampina neplaceri :

 

Supa de regim poate fi mancata atat rece, cat si incalzita, in orice moment al zilei.

Ca sa o aveti intotdeauna la indemana, este de preferat sa o pastrati inchisa intr-o cutie ermetica, in  frigider.

 

Pentru a avea un efect imediat, supa trebuie utilizata in cadrul acestui regim. Nu este recomandata consumarea sa drept aliment unic timp de mai multe zile la rand.

 

Restul alimentatiei trebuie sa contina alimente cu un nivel mai scazut de grasime, dar foarte bogate in proteine, pentru a evita oboseala si pierderea masei musculare pe durata regimului ( branza slaba de vaca, iaurt cu 0% grasime, peste stropit cu lamaie, carne de pui si de curcan fiarta sau fripta pe gratar).

 

La inceputul regimului trebuie pus mare accent pe fructele cu continut scazut de calorii (portocale, grepfruit, clementine, ananas). Restul (banane, mere, pere etc) vor fi introduse in alimentatie treptat, in ultimele 4 zile de regim.

 

Pentru a accelera eliminarea toxinelor, incercati sa beti cat mai multa apa, cel putin 1.5 litri in fiecare zi, de preferat intre mese. Nu se pune la socoteala lichidul folosit pentru realizarea  supei. Pentru ca regimul sa aiba si mai multa eficacitate, luati in considerare plantele cu efect drenant sau in ceaiuri (ceai verde, cozi de cirese, fucus, marar).

 

Pentru a preveni carentele, ia in fiecare zi o pastila de multivitamine.

 

Dupa ce urmati acest regim de slabire, trebuie neaparat sa respecti o faza de stabilizare de 2 - 3 saptamani, altfel va aparea efectul de "yo-yo", adica kilogramele pierdute se vor reinstala in decurs de numai cateva saptamani. Aveti grija sa reintroduceti in alimentatie, progresiv, alimentele bogate in grasimi, precum si zaharurile.