Sfaturi pentru utilizarea corecta a culorilor

paleta culoriCu cat este mai luminoasa sau/si mai spatioasa incaperea cu atat mai puternice au voie sa fie nuntele vopselelor. Incaperile mici pot fi marite din punct de vedere optic cu nuante deschise si reci, deaorece culorile care sugereaza distanta fac acst lucru. In acest mod pot fi ridicate si tavanele. Bineinteles ca acest truc este valabil si daca este aplicat astfel: dimensiunile mult prea mari ale camerelor scad daca sunt utilizate culori calde, iar tavanele inalte par mai joase.

Dimensiunile unei incaperi lungi pot fi oarecum egalizate, daca se vopsesc laturile lungi cu o culoare deschisa si rece, iar cele mai scurte aduse mai aproape cu ajutorul unui ton cald potrivit.

Camerele indreptate inspre partea de nord, intunecate, inchise si triste pot fi aduse la "viata" cu ajutorul
culorilor deschise, calde.

In cazul in care nu sunteti foarte sigur pe calitatile dvs. de stilist, va este de ajutor urmatorul sfat: aveti grija ca peretii incaperilor sa nu fie prea colorati. De aceea folositi in mod economic culorile si contrastele, pentru ca astfel in final totul sa arate armonios.

Influente in alegerea corecta a culorilor:

- dimensiunile incaperii (camerele mai mari pot fi structurate de exemplu prin culoare, in timp ce incaperile mici par mult mai inghesuite daca folosim prea multa)

- lumina (aici depinde mult si de cum sunt orientate incaperile; una indreptata spre sud are desigur mai multa lumina decat una care se afla in nord - est, iar astfel pot fi folosite mai degraba culorile tari)

- utilitatea camerei (in timp ce un portocaliu tare si tipator se potriveste mai degraba intr-o camera de zi, in dormitor este deranjanta; aici se potrivesc mult mai bine nuantele linistitoare, un albastru pastelat de exemplu)

InCasa.ro