Sisteme de incalzire pentru spatii deschise

Odata cu venirea anotimpului rece ne refugiem la gura sobei si in fata semineului, si reducem din timpul petrecut pe terasa sau pe veranda. Aceste spatii nu mai sunt la fel de primitoare ca vara, temperaturile scazute dandune o stare de disconfort.

Dar, cum exista posibilitatea incalzirii caminului pe timp de iarna, exista si metode de incalzire pentru spatiile deschise. Astfel de sisteme de incalzire sunt folosite mai mult in cafenelele si restaurantele deschise, cu terasa, si mai putin in spatiile de locuit.

Dar, cum numarul celor care doresc sa savureze o bautura pe terasa atunci cand afara este rece, a inceput sa creasca, si aceste sisteme de incalzire pentru spatiile deschise vor fi mai cautate. Ele asigura de obicei incalzirea pe o raza de 10-20 metri si o temperatura constanta de 20 de grade Celsius. Totusi, raza variaza in funcție de modelul si atmosfera ambianta.

Cele mai multe sisteme de incalzire nu sunt concepute pentru ierni reci, pentru astfel de situatii ar fi necesare aparate grele, care sa aiba un  consum mare de energie. Sistemele de incalzire exterioara au drept scop cresterea cu cateva grade a temperaturii ambiante si sunt folosite mai ales in serile de toamna tarzie si primavara devreme. Exista mai multe tipuri de sisteme de incalzire pentru spatiile deschise, astfel, pentru a-l alege pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor voastre, documentati-va despre ce beneficii are de oferit fiecare sistem in parte si despre modul in care acesta functioneaza.

Incalzitoarele de terase actioneaza asemenea razelor solare. Razele infrarosii strabat aerul si la contactul cu orice corp din mediul inconjurator se transforma in caldura. Aceasta caldura este preluata de elementele din decor (de mese, scaune, banci), si este transferata apoi mediului inconjurator. Daca aceti de ales intre un incalzitor electric si unul cu gaz, trebuie sa stiti ca cele electrice au un consum mult mai mic si implicit un cost de exploatare redus in comparatie cu un incalzitor cu gaz.

De aemenea, incalzitoarele electrice de terasa sau gradina au o actiune imediata si incep sa incalzeasca la punerea lor in functiune. Aceste sisteme prezinta mai multe avantaje: sistemul permite reglarea caldurii, poate fi pus usor in functiune ori de cate ori este cazul, are un design modern si elegant ce se integreaza in orice ambient.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro