Spatiu si lumina pentru un interior cat mai placut

Adu vara in casa ta, renuntand la unele obiecte sau elemente de decor, cu care te-ai obisnuit atat de mult, fara a renunta insa la sentimentul de confort si familiaritate. Poti incepe prin a abandona draperiile grele, facand din ferestre punctele cheie ale camerei. Desi in timpul zilei lumina naturala poate fi puternica si deranjanta, odata cu lasarea serii intunericul intretinut de aceste draperii iti poate provoca o senzatie puternica de disconfort.

lumina in interiorPentru a impaca cele doua neajunsuri achizitioneaza jaluzele retractabile, pe care sa le utilizezi in functie de intensitatea luminii: le poti pastra trase aproape complet in timpul zilei, astfel incat lumina sa patrunda in camera filtrat (in fascicule), iar noaptea le poti mari spatiile dintre lamele.

Poti opta pentru jaluzelele orizontale sau pentru cele verticale, realizate din diverse materiale: bambus, lemn, material textil, PVC, aluminiu. Oferta este numeroasa si variata, iar gama de culori este cuprinzatoare.

Pentru incaperile mici recomand jaluzelele orizontale, intalnite si sub numele de "storuri venetiene", realizate, de obicei, din lamele de aluminiu, disponibile intr-o gama bogata de culori mate sau lucioase. Aceste jaluzele economisesc spatiu, stand foarte aproape de geam si sunt potrivite pentru ferestre sau usi cu grad inalt de utilizare (datorita sistemului de prindere in partea de jos). Jaluzelele verticale sunt folosite pentru incaperile inalte, spatioase, oferind mai degraba un aspect office incaperilor, decat unul familiar si primitor.

Decoreaza-ti camera cu oglinzi. Nu reprezinta o schimbare majora si nici un efort foarte mare, in schimb camera ta va capata un aspect mai luminos si o senzatie de spatiu suplimentar. Oglinda capteaza lumina naturala si o imprastie intr-un mod placut in incapere. Pentru o mai buna distribuire a luminii foloseste o oglina de dimensiune medie, dreptunghiulara, pe care sa o plasezi pe peretele din fata ferestrei sau pe peretele perpendicular cu cel pe care se afla fereastra.

Foloseste o carpeta de culoare deschisa: o patura din bumbac sau din panza alba pentru a acoperi mobila (patul, fotoliul, scaunul in fuctie de mobila existenta in camera). Adauga la acest decor o planta decorativa, cu frunze mari, palmate, gen: ficus, feriga sau palmier, care va conferi camerei un aer cald si insufletit.

www.incasa.ro
26.03.2008