Sportul - o tematica potrivita pentru dormitorul copiilor

In fiecare casa exista un spatiu amenajat special pentru copii, in care acestia isi petrec majoritatea timpului. Acest spatiu poate fi dormitorul, sau de ce nu, mansarda, care a fost transformata special pentru ei in loc de joaca. Indiferent de cat de mare sau cat de mic este acest spatiu, modul de amenajare a acestuia poate influenta dezvoltarea copiilor.

De aceea, este important pentru copii sa li se ofere un spatiu adecvat la domiciliu care sa le dezvolte creativitatea. De cele mai multe ori dormitorul este camera care “gazduieste” aproape toate activitatile acestora din timpul zilei, unde isi fac temele, se joaca, si unde merg seara la culcare.

Exista foarte multe moduri de amenajare a acestei camere, important este ca spatiul sa devina unul confortabil si primitor pentru copil. Atunci cand alegeti tema decorului tineti cont de varsta copilului, dar si de preferintele lui.

O tematica de amenajare, foarte apreciata mai ales de baieti, este cea inspirata din activitatile sportive. Pasionati de fotbal, tenis sau baschet, cu siguranta ii va incanta un astfel de decor, mai ales ca vor putea avea si acasa o particica din atmosfera jocului.

Designul cu inspiratie sportiva nu este unul foarte complicat de realizat, regulile fiind aceleasi ca in cazul oricarei alte tematici. Peretii vor fi pictati in culorile echipei preferate, sau pe unul dintre acestia poate fi aplicat un tapet care sa pastreze tematica camerei. Incaperea nu trebuie sa devina foarte aglomerata, se foloseste un mobilier simplu, cu forme aerodinamice si colturi rotunjite.

Covorul nu este o piesa obligatorie, dar daca este prezent in decor, alegeti un model ce are imprimat desene cu masinute de curse sau mingi de fotbal. Rachetele de tenis, tabla de sah si mingile de diferite dimensiuni si modele vor lua locul ursuletilor de plus din cutia de jucarii. Alegeti pernute decorative sub forma de minge, si instalati pe unul din pereti un cos de baschet. Restul elementelor pe care le veti alege pentru amenajare, accesorii, textile, vor fi de asemenea in ton cu restul camerei.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro