Spiritul Craciunului in casele dumneavoastra

CraciunulModalitati simple de a aduce spiritual Craciunului in casele dumneavoastra

 

Traim in viteza, fapt pentru care avem foarte putin timp la dispozitie pentru a face si altceva in afara serviciului. In aceasta perioada a anului, insa, fiecare dintre noi ar dori ca locuinta personala sa capete o infatisarea festiva si un aer special, care sa redea atmosfera Craciunului. Pentru aceasta aveti nevoie nu atat de mult de timp, cat mai ales de imaginatie. Randurile urmatoare sunt dedicate acelora dintre dvs. pentru care colindatul prin magazine nu reprezinta o placere si care prefera sa-si petreaca putinul timp liber in mod creativ. Va prezentam cateva sfaturi simple, care nu va costa nimic si va solicita un minimum de efort.


Decorati totul cu funde

Din panglici colorate confectionati funde mari pe care sa le aplicati pe spatarele scaunelor, pe sfesnice, coronite de Craciun, cutii ornamentale, balustrade, draperii sau pe tocurile usilor. Fundele confera un aer festiv incaperii, insa aveti grija ca panglicile alese sa se asorteze cromatic cu intregul decor al camerei. Nu trebuie sa folositi neaparat traditionalele culori: rosu si verde. Alegeti materiale din stofa sau florale care sa se potriveasca schemei decorative a incaperii. Pentru un aspect sarbatoresc, puteti apela la argintiul metalic sau la auriu. Alegeti acele materiale care permit folosirea repetata a panglicilor pe post de funde. Dupa sarbatori deznodati-le si presati-le cu grija, astfel incat sa le puteti folosi mai multi ani la rand.


Folositi tacamuri speciale pentru masa de sarbatori

Priviti cu atentie in dulapuri si selectati vesela care are un aer sarbatoresc. Completati decorul cu oliviere sau accesorii de servire cu forme interesante. Puteti lega tacamurile cu panglici colorate, folositi servetele cu imprimeuri care sa aminteasca de sarbatoarile de iarna (crengute de brad, mosi de zapada, reni, mosi craciuni, globulete etc.). Pentru un aranjament reusit, mai mult detalii veti gasi in  articolul Masa de sarbatori


Aigurati un iluminat ambiental

Sa nu uitam ca sarbatorile inseamna in primul rand lumina, asa ca intampinati Craciunul inca de afara, din fata casei (in cazul in care locuiti la casa). Pentru exterior: curte, terasa, vestibul sau hol puteti folosi felinare cu picior inalt, aplice sau felinare cu prindere in perete, corpuri pitice de gradina cu fixare in pamant, in functie de locul de amplasare sau de efectul dorit.  Cat priveste iluminatul interior va recomand sa renuntati la spoturi, becuri sau veioze si sa folositi lumina calda a lumanarilor, pentru a valorifica decorul festiv. Daca incaperea este prevazuta si cu semineu iluminatul ambiental este asigurat, iar atmosfera va capata un aer imbietor.

Flositi ghirlande si coronite

Agatati coronitele ornamentale si ghirlandele de fiecare usa pe care o aveti, incepand, evident, cu cea de la intrare.

 

www.incasa.ro