Idei decorative de Paste

decoratiuni pastiPastele reprezinta una dintre sarbatorile preferate ale oamenilor, fiind asociat cu primavara si cu renasterea naturii. Temele decorative specifice anotimpului si traditiei acestei sarbatori, precum si oferta generoasa a mediului inconjurator: flori, verdeata, plante etc., stimuleaza creativitatea si inspira proprietarii in intentia lor de a-si redecora locuintele. Planificandu-va din timp tema si asigurandu-va ca aveti la indemana materialele necesare unei ambientari potrivite, puteti crea un decor de sarbatoare incantator, cu un buget relativ restrans.

Idei decorative pentru masa - sarbatoriti acest sezon cu mese create, servite acasa. In acest sens va puteti folosi de temele traditionale de Paste, introducand in decor: iepurasi, miei, verdeata si oua colorate. Sau puteti opta pentru un aspect mai natural, utilizand frunze verzi, flori si ramuri de: forsitia, lalele, zambile sau branduse.

Idei decorative pentru casa - fie ca asteptati musafiri, fie ca doriti, pur si simplu, sa fiti inconjurati de atmosfera specifica primaverii, folositi aceste ocazii pentru a va personaliza spatiul. Pentru aceasta, asezati pe masa de la intrare un ghiveci cu bulbi de primavara. Acest element va defini cu siguranta sentimentul renasterii specific sezonului. Adaugati cateva vase pline cu lalele inflorite in locurile cheie (in apropierea zonelor de trafic) din locuinta dvs. Creati cateva aranjamente festive din iarba combinata cu oua colorate din ceramica sau din plastic, pe care sa le asezati pe consola semineului sau inspre marginea mesei.

Idei decorative pentru spatiul de la intrare - proprietarii de case isi decoreaza spatiul de la intrare mai cu seama de Craciun si de Halloween, uitand sa faca acelasi lucru si in preajma sarbatorii de Paste. Pe langa traditionala curatenie de primavara, aveti in vedere introducerea in decorul exterior a unor elemente specifice de Paste. De exemplu, puteti flanca usa de la intrare cu doua plante decorative mari, inflorite. Saditi pe aleea de la intrare forsitia verde, salcii ondulate, zambile, lalele, ghiocei si branduse. Daca Mama Natura nu se dovedeste a fi cooperanta in demersul dvs de a va infrumuseta spatiul de la intrare cu ajutorul unor elemente vii, folositi alternative din plastic sau din matase, cu un aspect cat mai realist.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro