Amenajarea holului: lumina, culoare si accesorii

amenajare holAmenajarea holului: mai mult flair cu ajutorul culorilor, al luminii si al accesorilor

Un hol primitor se caracterizeaza printr-un concept general care oglindeste caracterul si stilul locuintei sau al casei. Accesoriile originale au grija ca acesta sa aiba o nota individuala.

Nicio incapere din casa nu este mai neglijata din punctul de vedere al amenajarii cum este cea de la intrare. La ordinea zilei se afla holurile sumbre, intunecate aranjate cu piese de mobilier in acelasi ton si foarte inghesuite. Cu ajutorul luminii, al decoratiunilor potrivite si al culorilor holul poate fi schimbat radical.

Iluminatul precar este principalul aspect negativ, care reda holului o atmosfera trista si deloc comfortabila. Acest concept ar trebui sa tina cont de forma, marimea si mobilierul din hol. Indicata este o sursa de lumina care sa fie amplasata in spatele dulapurilor sau al oglinzilor, dar si una directa. Aveti in vedere ca intregul hol sa fie frumos luminat, sa nu ramana nici un colt in umbra sumbra a intunericului. Acest lucru poate influenta si dimensiunile: din punct de vedere optic acestea vor deveni mai mici.

Tavanul prevazut cu spoturi are grija ca lumina sa fie pretutindeni uniforma. Mai multe aplice de-a lungul peretelui il fac pe acesta sa para mai lung decat este in realitate. Cu ajutorul spoturilor poate fi indreptata atentia asupra anumitor detalii decorative: un perete cu fotografii personale sau un tablou foarte interesant si de efect.

Tapetul cu modele colorate reprezinta "eye - catcher" la intrarea in locuinta.  Alegerea culorilor este decisiva in ceea ce priveste impresia generala. Holurile inguste si fara ferestre ar trebui zugravite in culori deschise. In acelasi timp nuantele puternice stabilesc diferite accente foarte interesante, care maresc holul din punct de vedere optic. Liniile verticale redau acestui spatiu inaltime, cele orizontale "lungesc" spatiile. Alegeti nuante prietenoase, luminoase si aveti in vedere ca vopseaua sa fie rezistenta si sa se poata curata. In magazinele de specialitate se gasesc tapete foarte frumoase si de cea mai buna calitate. Acestea reprezinta solutia ideala pentru a scoate in evidenta un perete sau o parte a acestuia. 

Important este ca piesele de mobilier sa fie in ton cu amenajarea in general a intregii locuinte. Pe piata exista o diversitate larga de obiecte mai "neobisnuite", dar de mare efect: cuier in forma de cactus, suport pentru umbrele foarte colorat, etc. imaginati-va ca sunteti musafirul. Ce va atrage atentia sau in ce loc priviti pentru prima data cand intrati in hol? Trebuie sa avem grija la micile detalii, deoarece acestea fac de cele mai multe ori diferenta oferind spatiului un farmec aparte.

Sursa foto

InCasa.ro