Sucul de varza

sucul de varzaSucul de varza este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si bine spalate anterior. Acest suc are prin excelenta efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de cincizeci de afectiuni.

Se remarca prin faptul ca deblocheaza tranzitul intestinal, prin efectul de stimulare si de normalizare a digestiei si prin actiunea sa anticancerigena. Va prezentam in continuare cateva din recomandarile terapeutice ale sucului de varza:

Pentru constipatie si prevenirea viermilor intestinali se bea dimineata si seara cate o jumatate de pahar - un pahar de suc de varza. Pentru a avea un gust mai bun, se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.

Pentru cancer al tubului digestiv se combina un pahar de suc de varza cu doua pahare de suc de morcov. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile. Tratamentul dureaza trei luni, timp in care se va mentine o alimentatie numai vegetariana si cu preponderenta crudivora.

Daac suferiti de cancer la gat trebuie sa aplicati tratamentul de la cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar, se va face, de trei ori pe zi, cate o gargara cu suc proaspat de varza.

Diabeticii trebuie se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si la pranz. Acest remediu are un efect foarte interesant de stabilizare a valorilor glicemiei atunci cand este prea mare sau prea scazuta.

Pentru adenom de prostata se face o cura de trei luni, in care se bea cate o jumatate de pahar de suc de varza, de trei ori pe zi. Tratamentul cu suc de varza are efecte puternic antiinflamatoare asupra prostatei si a traiectului urinar.

O combinatie pentru a slabi rapid este urmatoarea : 200 ml varza si 200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec cate un pahar, cu 5-10 minute inaintea fiecarei mese. Este o combinatie mai putin obisnuita intre un suc alcalin (sucul de varza) si un suc acid (cel de grepfrut), ce are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar si favorizeaza ajungerea rapida la satietate pentru o perioada mai lunga de timp. Un tratament dureaza doua luni si se poate relua la nevoie dupa o pauza de 10 zile.