Sucuri de legume

sucuri  de legumeSucul de ardei gras

Sucul de ardei gras contine o mare cantitate de siliciu, acesta fiind necesar unghiilor, parului si glandelor sebacee. Sucul la curatarea pielii de petele inchise la culoare. Este bun in colici intestinale, crampe, meteorism. Sucul este mai eficient daca este combinat cu cel de morcov si de spanac, in proportie de 1:2:2. Se bea cu inghitituri mici, cu 30 de minute inainte de mesele principale.

Sucul de castravete

Sucul de castraveti contine vitaminele A, B, C, oxid de calciu, magneziu, sulf. Este racoritor, depurativ, diuretic. Se recomanda pentru starile subfebrile, intoxicatii, in reumatism sau guta. Fiind cam fad se foloseste impreuna cu suc de telina, de mar sau de morcov. Se foloseste cu succes in cosmetica pentru tratarea ridurilor.

Sucul de fasole verde

Acesta contine vitaminele A, B, C, saruri minerale, hidrati de carbon, oligoelemente. Este diuretic, depurativ, antiinfectios, tonic hepatic. Se foloseste in reumatism, guta, diabet, litiaza renala. Se administreaza cate 1/2 pahar pe zi.

Sucul de ridiche neagra

Sucul de ridiche neagra contine vitaminele B si C. Este colecistochinetic, aperitiv si digestiv, diuretic, antialergic, sedativ nervos. Este indicat in litiaze biliare, colecistite, insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm, reumatism, guta, rahitism, alergii, eczeme. Pentru a obtine sucul, se foloseste ridichea cu tot cu frunze. Se beau aproximativ 20-50 de grame pe zi, deoarece este foarte puternic. In cazurile de litiaza biliara se beau zilnic cate 200-400 ml de suc. Se administreaza de obicei in combinatie cu suc de morcovi, in acest fel ajutand la refacerea mucoaselor din organism.

Sucul de spanac

Contine saruri minerale, oligoelemente, vitamine. Acest suc este remineralizant, antianemic, antiscorbutic, cardiac tonic. Este recomandat mai ales in anemii, convalescenta, scorbut, rahitism, astenie fizica si nervoasa, arsuri. Este foarte bun pentru curatarea intregului traiect digestiv. Consumat in cantitate de 500 ml pe zi va vindeca constipatii cronice.

Sucul de telina

Contine saruri minerale, oligoelemente, dar si vitamine. Sucul de telina este aperitiv, tonic al sistemului nervos si general, remineralizant, diuretic, depurativ, antireumatismal. Se foloseste in inapetenta, astenie, surmenaj, convalescenta, demineralizare, reumatism, guta, afectiuni pulmonare, litiaza urinara, impotenta. Se administreaza cate 1-2 lingurite de 3 ori pe zi inainte de mese, sau cate 1/2 pahar pe zi timp de 15-20 de zile in cure intensive. Favorizand eliminarea excesului de apa din tesuturi, poate fi folosit in cure de slabire.