Sucurile de fructe

Sucurile de fructeMajoritatea considera sucurile ca fiind bauturi delicioase dar suntem oare constienti ca unele sunt alimente, poate chiar tratamente pentru corp? Sucurile de fructe proaspete reprezinta dupa parerea specialistilor sanatate curata.

Fiecare fruct are numeroase proprietati curative si daca sunt consumate proaspat, pa langa faptul ca sunt delicioase, pot asigura nacesarul de vitamine de care orice persoana are nevoie. Atunci cand o femeia este gravida i se spune mereu sa consume cat mai multe fructe si legume pentru a avea un copil sanatos. Atunci cand vrei sa te racoresti sau ai pofta de ceva dulce nimic nu poate fi mai bun decat un suc de fructe.

Se poate curata limfa cu ajutorul sucurilor proaspete. Principalele functii ale limfei sunt : de aparare si hranitoare. Limfa joaca un rol important in aprovizionarea celulelor cu substante hranitoare si in indepartarea leucocitelor moarte, a fagocitelor, microbilor si virusilor.

Cele mai accesibile sunt merele, care constituie un mijloc foarte pretios de insanatosire. Organismul gaseste tot ceea ce are nevoie in mere. Sucul de mere poate distruge microbii ce provoaca dizenteria.

Sucul de struguri, pe langa faptul ca este o bautura placuta, este si un mijloc terapeutic cunoscut inca de pe vremea vechilor greci, romani si arabi. Continutul sau complex este comparat cu continutul apelor alkaline. Tratamentul cu ajutorul strugurilor este considerat analog cu cel bazat pe minerale. Sucul de struguri este asimilat foarte repede de organismul uman, avand proprietati asemanatoare mierii.