Supa de rosii, iarna

Supa de rosii, iarnaIngrediente

2 borcane de rosii in bulion, 2 linguri ulei de masline, o ceapa mijlocie, o mana de fidea, 2-3 morcovi taiati felii, 1 radacina telina mijlocie taiata cubulete. Condimente: cimbru uscat, maghiran, busuioc, 1 legatura patrunjel verde, cateva frunze verzi de menta (se pot inlocui cu o cescuta de ceai de menta, neindulcit), sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Se caleste rapid ceapa taiata solzisori in uleiul de masline si se stinge cu o cana de apa. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic. In acest timp, taiem morcovii si telina si ii adaugam in oala, avand grija sa completam cu apa cat sa fie acoperite legumele. Se lasa 15 -20 minute la foc mic. Adaugam rosiile in bulion, fideaua, condimentele dupa gust si completam cu apa. Dupa cateva clocote, se sareaza si se acreste dupa gust cu putina zeama de lamaie. Daca nu avem frunze verzi de menta, acum e timpul sa adaugam o cescuta de ceai. Se mai lasa 5 minute, presaram verdeata tocata, acoperim si luam oala dupa foc.

Supa se poate manca si rece.