Televizorul, unde il punem?

     Cu toate ca ultimele modele de televizoare au dimensiuni din ce in ce mai mari chiar daca sunt cu plasma, alegerea locului potrivit va fi intotdeauna o provocare interesanta dar placuta. Noi va oferim cateva sugestii de amplasare. Fie ca il preferati la vedere sau mai ascuns, in mijlocul camerei sau pe un perete, televizorul a devenit un obiect indispensabil. Aproape orice familie are doua sau mai multe televizoare, unul in sufragerie si cel putin unul intr-unul dintre dormitoare.

     

 

 Daca aveti un living mare si un semineu decorativ atunci ce loc mai bun poate fi pentru televizor decat pe peretele unde este asezat semineul, mai exact deasupra lui. Evident televizorul va fi cu ecran plat.  Va fi ceva munca cu instalarea lui si mai ales cu cablurile dar efectul este mai mult decat surprinzator. Pentru cei care vor sa-l foloseasca doar seara iar ziua sa-l ascunda, pot folosi un panou special care se ridica. Acest panou poate fi elegant decorat sau poate fi chiar un tablou, asa combinati arta cu tehnologia intr-o idee practica si interesanta.

          

   
        

               Cel mai la indemana va fi sa-l asezati pe o piesa de mobilier cum ar fi un dulap de dimensiuni mici sau pe o masuta speciala pentru televizor si alte electronice. Aveti totusi grija sa nu-l asezati exact pe peretele opus ferestrelor, sau daca o faceti asigurati-va ca aveti draperii groase sau jaluzele pentru a impiedica lumina sa cada fix pe ecranul televizorului si sa impiedice o buna vizualizare.

 

 Exista optiunea amplasarii televizorului in mijlocul camerei pe un suport special pentru electronice, acest lucru fiind posibil mai ales in cazul apartamentelor partial delimitate, formate dintr-o incapere imensa.

 

Foarte multa lume prefera sa-l incadreze in mobila de sufragerie, intr-un dulap, pe un raft mai mare, folosind astfel spatiul la maximum. Puteti ascunde televizorul daca inchideti usile de la dulap.

 
   

            Veti observa ca in casa unui barbat necasatorit televizorul va fi cat mai mare si mai la vedere, pe cand in cazul celor casatoriti veti observa o imbinare de stil familial cu infuzie variata de aparatura electronica.

   

 Pentru cei care doresc un televizor in bucatarie il pot suspenda pe un suport special din metal intr-un colt al camerei pentru a putea fi vazut mai bine sau il pot incadra foarte bine, in functie de dimensiuni, in dulapul din bucatarie. Cand nu este folosit televizorul va fi protejat de usile dulapului, de preferat din sticla.

 

Acelasi lucru il puteti face si in cazul in care instalati aparatul in dormitor.

 

 Daca aveti un dormitor micut si deja aglomerat de pat si dulap, o solutie viabila este suspendarea televizorului fie pe un suport special sau chiar pus pe o comoda la capatul patului. Pentru camera copiilor, expertii recomanda evitarea instalarii televizorului inainte de varsta  pubertatii, pentru a nu perturba prea mult programul riguros de crestere si pentru a evita afluxul de informatie media nefiltrata. Cand vor creste mai mari, copii pot avea propriul televizor.

 

www.incasa.ro

29 mart 2007

Altheate