Terapie cu paducel

Paducelul, produs terapeuticPaducelul (denumit stiintific Crataegus Monogyna) este un arbust spinos ce creste la marginea padurilor si are flori comestibile, frumos mirositoare. Din punct de vedere terapeutic, fructele sunt mai active decat frunzele.

Fructele si frunzele contin numeroase substante chimice care sunt dozate astfel incat actioneaza asupra aparatului cardiovascular si asupra sistemului nervos., scazand tensiunea arteriala prin vasodilatatie centrala si periferica si avand de asemenea si un efect sedativ asupra sistemului nervos central.
Pentru aceste calitati este indicat in urmatoarele afectiuni: hipertensiune arteriala, cardiopatia ischemica, alte dereglari cardiovasculare, in nevrozele cardiace.

Paducelul are un efect deosebit in cresterea fluxului de sange oxigenat la inima si creier.
Infuziile de paducel sunt recomandate si in tahicardie, ateroscleroza, stari de labilitate psihica si de emotivitate, fiind indicat si in tulburarile ritmului cardiac (extrasistole).
De asemenea fructele si frunzele paducelului mai contin si substante ce au capacitatea de a stimula sistemul de aparare al organismului.
Frunzele si fructele contin compusi cu actiune cardiotonica, vitamina C, acizi organici, ulei mirositor. In fructe se gaseste in plus vitamina B.

Infuzia de frunze si flori trebuie bauta de catre toti cei de varsta a treia pentru efectele sale benefice. Acest arbust a fost creat de Dumnezeu pentru a fi de ajutor cardiacilor.

Mod de preparare pentru infuzie:

2 lingurite de planta la o cana de apa.
Se beau treptat 2 cani in timpul zilei.