Tratamentul miraculos: sportul sau exercitiile fizice

Care este cel mai bun antidot pentru inlaturarea diferitelor dependente, a depresiei, stresului si chiar a bolii Alzheimer? Raspunsul este foarte simplu si poate ii va lua prin surprindere pe unii dintre dvs. - pe altii ii va face sa strambe din nas - : exercitiie fizice.

Sportul in general imbunatateste circulatia sangvina, ajuta la procesul de detoxifiere a corpului si ne ajuta sa ne mentinem intr-o stare generala buna. De asemenea, exercitiile fizice imbunatatesc modul de realizare a unor procese psihice si mentale importante.

Fiecare nou studiu care se realizeaza pe aceasta tema ajunge la acelasi rezultat si duce la o intelegere din ce in ce mai buna a modului in care sportul ne influenteaza sanatatea trupului si a mintii.

Exercitiile precum inotul sau alergatul conduc la eliberarea unei substante responsabile de inlaturarea stresului: endorfinele. In general, stresul apare si ca urmare a unei vieti lipsite de activitate, inclusiv pe fondul sedentarismului. Exercitiile fizice sunt sau ar trebui sa devina pentru fiecare din noi o activitate rituala care sa redirectioneze energia intr-un mod eficient.

Mai mult, unele cercetari atesta faptul ca sportul ii poate ajuta pe fumatori sa scape de aceasta dependenta nesanatoasa. Astfel, s-a descoperit ca femeile care incearca sa se lase de fumat si care fac exerciti fizice regulat au sanse de doua ori mai mari sa renunte la tigari pe o perioada de un an, decat femeile care nu fac sport. Echipa de cercetare a ajusn la concluzia ca sportul ii ajuta pe fumatori - fostii fumatori - sa scape de stresul cauzat de renuntarea la aceasta obisnuinta. In plus, studiul a relevat ca exercitiile fizice ii ajuta pe fostii fumatori sa reziste stresului si sa nu se ingrase atat de mult.

Expertii sunt de parere ca o persoana activa din punct de vedere fizic are mai putine sanse sa dezvolte boala Alzheimer, deoarece sportul imbunatateste circulatia sangelui la nivelului creierului. Un alt studiu recent a adus la cunostinta tuturor faptul ca persoanele varstnice care fac numai cateva exercitii fizice simple o data la trei zile au cu pana la 40% mai putin sanse sa dezvolte diferite forme ale bolii Alzheimer.