Trucuri pentru infrumusetarea ghivecelor

Pentru iubitorii de flori un ghiveci frumos si bun este dificil de ales. Chiar daca exista nenumarate modele si feluri mereu ne simtim nemultumiti si dorim ceva nou, ceva special, ceva cum nu am mai vazut in alta parte. Oricat de frumoase ar fi florile pe care le cultivam cu deosebita grija, un ghiveci urat le strica. Iar ghivecele pe care le avem sunt atat de lipsite de viata incat incercam sa le ascundem oricum. Dar un banal ghiveci din plastic sau teracota, atat de plictisitor altfel, poate fi adus la viata cu cateva trucuri amuzante si ingenioase.

Daca vreti sa vopsiti un ghiveci, intotdeauna acoperiti peretii interiori cu folie de plastic, pentru ca vopseaua sa nu treaca prin pereti sau crapaturi si sa atace radacinile plantei. Tocmai de aceea nu uitati sa lasati ghiveciul sa se usuce bine inainte de a pune o noua floare in el.

Pentru a pune un model pe ghiveci decupati bucati de banda adeziva in formele pe care le doriti, lipiti-le pe ghiveci si apoi vopsiti. Este preferabil un spray cu vopsea. Amestecati culorile dupa cum doriti. Dupa ce vopseaua s-a uscat indepartati banda adeziva. ghiveci frumos

Folositi feriga ca model. Puneti frunze de feriga pe marginea vasului, vopsiti peste ele miscandu-le din cand in cand si obtineti un model inedit si mai ales natural.

Pentru ghivecele pe care le tineti in casa puteti sa folositi abtipilduri si autocolante diverse, care insa nu ar rezista la umezeala si frigul de afara.

Scrieti un nume, desenati un simbol sau o forma cu o pensula cu clei mai gros, dupa care vopsiti ghiveciul. Cand veti indeparta cleiul numele va ramane scris pe ghiveci, in contrast puternic cu restul.

Puneti pe peretele casei mici ghivece (cele mai mici pe care le gasiti) care sa alcatuiasca numele casei.

Lipiti pe peretii exteriori ai vasului litere din plastic sau alte forme, pe care le puteti vopsi ulterior.
 ghiveci fancy