Trucuri si idei pentru decorarea dormitorului

dormitoer verdeFie ca va doriti obtinerea unui aspect contemporan, fie a unuia traditional, exista numeroase optiuni in decorarea dormitorului dvs. Primul pas in procesul de amenajare a acestei unitati functionale este alegerea schemei coloristice. Daca, de exemplu, va doriti ca incaperea sa aiba un efect energizant, atunci culorile precum: galbenul, turcoazul sau albastrul afinelor reprezinta alegerile perfecte pentru schema de culori a dormitorului. Urmeaza alegerea temei decorative, care poate reprezenta o provocare. O idee excelenta in decorarea dormitorului dvs este aceea de a folosi perdele, pentru a adauga o nota de eleganta camerei.

Dormitorul ar trebui sa fie un refugiu personal, un sanctuar, in care sa va puteti exprima sentimentele si trairile prin folosirea culorilor si a colectiilor preferate. Dintre toate camerele din casa dumneavoastra, dormitorul este cea mai personala. Aici petreceti aproape o treime din viata si, prin urmare, dormitorul dvs ar trebui s fie un refugiu linistit sau un paradis privat, in care sa fiti capabili sa scapati de toate grijile si sa va relaxati dupa o zi grea de munca.

Pentru impact, ganditi dincolo de culoare si folositi, de exemplu, franjuri excentrice pe care sa le atasati pernitelor decorative, franjuri care sa se reverse in cascada pe podea. Vopsiti peretii in culoarea verde si creati accente intunecate cu ajutorul pieselor de mobilier din lemn natural; folositi lenjerie de pat din tesaturi naturale pentru a conferi dormitorului un design de calitate. De exemplu: o biblioteca din lemn inchis la culoare reprezinta un fundal uimitor, dramatic si neasteptat pentru pat, oferind totodata si o impresie de masculinitate decorului. Scaunele din piele de culoarea ciocolatei sau din velur, completate de pernite decorative folosite ca accente, invioreaza decorul.

Un alt aspect important, insa trecut cu vederea de cele mai multe ori atunci cand ne gandim la confortul unei camere, este calitatea aerului din interior. Aerul proaspat poate face minuni, oferindu-va ocazia unui somn linistit si imbunatatind atmosfera dormitorului dvs.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro