Cum sa aranjati mobilierul intr-un spatiu mic

amenajare spatiuProblema numarul unu care ii preocupa pe micii proprietari de case este modul de amplasare a pieselor de mobilier in spatiile insuficiente ale camerelor lor. Fie ca obiectele sunt prea mari, fie ca exista prea multe piese sau ca mobila impiedica accesul la usi, exista intotdeuna o solutie. Fiecare casa are spatiu pentru mobilier, insa uneori este nevoie sa utilizati piese multifunctionale si sa fiti mai flexibili in decorarea locuintei dvs. Urmatoarele sfaturi va pot ajuta, speram, sa reusiti sa gasiti un mobilier potrivit pentru un spatiu mic, astfel incat ansamblul sa arate cat se poate de bine.

Evaluati spatiul disponibil

Inainte de a va convinge ca incaperea care urmeaza a fi decorata este prea mica sau ca piesele de mobilier sunt prea mari, vizualizati spatiul in mintea dvs sau desenandu-l pe hartie. In camerele care au usi de trecere catre alte incaperi trebuie asigurat un culoar liber, care sa inlesneasca accesul pana la usile respective. Prin urmare, nu asezati piese de mobilier mari prea aproape de usi sau in mijlocul acestei suprafete de trafic. Daca aveti ferestre, incercati sa evitati mobilierul inalt, care poate bloca vederea catre acestea.

Evaluati dimensiunile mobilierului

Daca nu ati achizitionat inca mobila, masurati spatiul si apoi porniti la cumparaturi. Cataloagele online si mobila la comanda va ofera posibilitaea de a alege dimensiunile potrivite pentru locuinta dvs. Daca alegeti sa cumparati mobila direct din magazin, luati bine masurile spatiului dvs si cereti vanzatorilor informatii exacte cu privire la dimensiunile mobilierului. Daca mobila exista deja, apreciati care este cea mai mare piesa si amplasati-o pe cel mai mare perete. Continuati aceasta procedura pana cand camera dvs va avea piesele adecvate si se va putea circula liber in spatiu.

Mobilierul multifunctional este important

Daca realizati ca mobilierul dvs nu se potriveste spatiului de locuit, atunci solutia o reprezinta mobila multifunctionala. Un "futon" (piesa specifica stilului japonez constand dintr-o saltea si un quilt pliabile) sau o canapea extensibila pot functiona ca pat si canapea, deopotriva. O masa de luat cina poate servi drept birou pentru laptopul dvs. Micile scaune otomane pot servi drept loc de depozitare a diverselor obiecte, iar cele mari pot servi drept mese de cocktail. Identificati nevoile dvs si ale familiei dvs si alegeti acele piese multifunctionale care raspund cel mai bine acestor nevoi.

Aveti in vedere intregul

Majoritatea oamenilor ar prefera sa traiasca intr-o casa mare, intr-un spatiu generos, in care sa poata "gazdui" noile piese de mobilier pe care le achizitioneaza. In realitate, multi proprietari opteaza pentru case mici, din cauza costurilor de energie si datorita unei schimbari a modului de viata si a adoptarii unor metode mai inteligente de cheltuire a banilor. Stabiliti exact de ce piese de mobilier aveti nevoie si care sunt piesele de mobilier de lux. Pentru a fi perfect mobilierul din casa dvs trebuie sa asigure necesarul de confort si distractie tuturor membrilor familiei dvs.

Mobilier de la mica publicitate

Daca bugetul dvs este restrans, optati pentru mobilierul diponibil in anunturile online sau in targurile de chilipiruri si pentru mobilierul de ocazie. Uneori puteti mobila o intreaga incapere de dimensiuni mici cu un buget pe care, in alte conditii, l-ati putea cheltui numai pe o singura piesa din magazinele de profil. Urmariti cu atentie anunturile de la mica publicitate, oamenii vand in fiecare zi cate ceva.

Investiti in cateva piese de rezistenta

De vreme ce pentru spatiul dvs de dimensiuni reduse puteti achizitiona, in principal, mobilier la costuri mici, atunci va veti permite sa investiti in cateva piese "criminale", care sa va faca existenta mai placuta. A trai intr-un spatiu mic nu inseamna ca trebuie sa faceti compromisuri pentru stil si functionalitate, ci este indicat sa alegeti acele piese care sa raspunda celor doua desiderate.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro