Ventilatorul de tavan – un accesoriu potrivit pentru orice stil de design interior

Primele aparate de aer conditionat au aparut in anul 1902, insa, in tara noastra, acest sistem de climatizare a intrat pe piata abia dupa 1990. Poate va intrebati cum de faceam fata temperaturilor crescute din timpul verii inainte de aparitia aparatului de aer conditionat.

Putina ventilatie era suficienta, si aceasta era data de traditionalele ventilatoare de tavan. Cu toate ca nu scadeau temperatura din incapere, ventilatoarele ofereau o buna circulatie a aerului, atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara.

Ventilatoarele de tavan nu au disparut intru totul odata cu aparitia aparatelor de aer conditionat, acestea se mai gasesc in special in casele mai vechi. Desi la momentul actual aceste obiecte sunt considerate depasite, sunt mai putin costisitoare si mai putin daunatoare decat aparatele de aer conditionat.

De asemenea, ventilatorul de tavan pot fi un accesoriu care poate contribui foarte mult la imbunatatirea decorului, oferind un look exotic oricarei camere in care sunt amplasate. In plus, noile modele de ventilatoare de tavan sunt silentioase, asa incat nu va vor deranja in timpul noptii. Dar, alegerea unui ventilator nepotrivit poate duce la un rezultat nedorit. De aceea este foarte importanta alegerea ventilatoarelor de tavan in functie de camerele in care acestea ar putea fi plasate.

Pentru o incapere care se doreste luminata si aerisita, sunt potrivite ventilatoarele in culori deschise, usoare, care nu obstructioneaza spatiul. Este de preferat un design simplu, fara prea mule detalii. Pentru camerele amenajate in stil eclectic, puteti alege orice tip de ventilator, chiar si unul din otel inoxidabil. Dar, daca va doriti un look cald, care sa completeze grinzile din lemn si pereti de caramida, puteti alege un ventilator simplu, din lemn.

Pentru casele cu o arhitectura traditionala, detaliile sunt importante. Conteaza ca forma si finisajele ventilatorului sa corespunda cu designul casei. Si de aceasta data, lemnul este cel mai indicat. In schimb, in casele cu o atmosfera mult mai moderna, cu linii curate, in stil minimalist, cele mai bune ventilatoare de tavan sunt cele care se integreaza in paleta cromatica a camerei.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro