Stilul safari

Safari StyleIn cazul in care va doriti un decor deosebit, pasionant, adoptarea stilului safari poate fi exact raspunsul pe care il cautati.

 

Etimologic, cuvantul provine din  limba araba si inseamna "calatorie", safari fiind, mai exact, o expeditie de vanatoare organizata in Africa orientala, cu scopul prinderii unor animale de talie mare, precum: elefantii sau leii. Safari a fost practicat de presedintele american Teddy Roosevelt si promovat de scriitorul Ernest Hemingway, doua personalitati marcante ale istoriei, fapt ce a determinat popularizarea masiva a acestui tip de manifestare. Mai mult decat atat, safari s-a impus ca stil, atat in lumea modei, cat si in cea a designului interior si exterior. In anii '70 safari este lansat ca street wear de Yves Saint Laurent in sezonul estival. In privinta amenajarilor interioare misterul si seductia acestui stil s-au afirmat la inceputul anului 1900. De atunci proprietarii  americani au adoptat elementele specifice culturii africane in decorarea locuintelor lor.

 

Safari se caracterizeaza ca stil decorativ prin folosirea materialelor naturale, organice combinate cu modele si culori indraznete. Locuinta in stil safari se realizeaza punandu-se accentul pe detalii. Elementul central il reprezinta animal print-ul. Covoarele, pernele, sau draperiile sunt confectionate din materiale in culori naturale (culorile leopardului, de exemplu) si sunt completate de accente aurii sau de o zugraveala oranj sau galben citron, care aminteste de soarele torid al desertului. Din acest punct de vedere interiorul capata aspectul unei case de vacanta sau a unei locuinte pe plaja. Obiectele decorative caracteristice stilului safari sunt tablourile, statuetele si vasele din ceramica cu imprimeuri animaliere. In ceea ce priveste mobilierul acesta este confectionat din lemn de mahon.

 

Ca toate stilurile decorative si stilul safari cere o atentie deosebita in combinarea elementelor. Nu uitati sa tineti cont de regulile cromatice pentru a evita incarcarea excesiva a ambientului cu elemente inutile.

 

www.incasa.ro

02.07.2008