Zonele de interes din gradina

Zonele de interes din gradina 1

Zonele de interes din gradina 2

statuie de gradina (copil)

Scopul unei zone de interes este sa scoata in evidenta gradina, sa o faca mai deosebita. O astfel de zona de interes poate fi si numai un grup de flori special alese. Privirile vor fi atrase imedat inspre acel loc.

Zonele de inters din gradina 11

Intr-un fel, amenajarea gradinii este asemanatoare cu amenajarea interioarelor; obiectele de mobilier deosebite, cele cu dimensiuni impresionante sau interesante, cum ar fi un semineu, pian, dulap, tablou sau un televizor cu ecran mare, etc., sunt pozitionate in asa fel incat sa fie primele asupra carora sa se opreasca privirile vizitatorilor cand intra in camera / casa; celelalte piese de mobilier sunt folosite, din acest punct de vedere, pentru a echilibra sau accentua punctul de interes.

Zonele de interes din gradina 4

Zonele de interes din gradina 5

Zonele de interes din gradina 6

Zonele de interes din gradina 7

Este absolut necesara o zona de interes in gradina? Desigur ca nu. Puctul focal este doar un concept in design-ul gradinii si care poate fi folosit ca o unealta atunci cand creati o gradina. Indiferent daca doriti sa va inconjurati de mase de flori, de specimene de plante interesante sau va place haosul creat de vegetalia salbatica, tot gradina dumneavoastra va fi.

Zonele de interes din gradina 8

Zonele de interes din gradina 9

Zonele de interes din gradina 10

Daca insa doriti sa va "jucati" cu o astfel de zona de interes, solutiile dintre care puteti alege sunt fara limita si tin numai de gusturile dumneavoastra. Orice obiect interesant prin forma, dimensiune sau culoare poate fi punct central intr-o gradina. Cel mai bine ar fi sa cautati obiecte care va plac si apoi sa le gasiti un loc in gradina, decat sa cautati piesa perfecta care sa completeze "golul". Ideal, punctul central al gradinii trebue astfel amenajat incat sa para ca a facut parte din gradina din totdeauna - asta nu inseamna ca trebuie sa fie obiecte vechi, rupte, stricate, ci doar ca trebuie sa se imbine natural cu mediul inconjurator.

Zonele de interes din gradina 12

Zonele de interes din gradina 13

Va puteti ghida dupa fotografiile din acest articol, dar, in general, o reusita unei astfel de intreprinderi tine mai mult de incercari, decat de planificare. Cu cat veti face mai multe incercari, cu atat vor creste sansele sa iasa ceva deosebit.