Alegeti dieta cu nutritionistul

Pentru a supravietui, corpul uman are nevoie de energie, care este furnizata de alimentele consumate.

Acestea sunt prelucrate in procesul de digestie, rezultand glucide, lipide si proteine, care sunt absorbite in sange si distribuite in tot organismul, fiind folosite ca sursa principala de energie in activitatea tuturor celulelor, precum si pentru refacerea celor imbatranite si uzate. Asadar, nu infometarea este metoda pe care trebuie sa o alegeti pentru a slabi.

Alimentele consumate trebuie sa satisfaca nevoile noastre nutritionale. Mancam, de regula, ce ne place, dar trebuie adaptata cantitatea la necesarul caloric zilnic al fiecarui organism, in functie de varsta si de activitatile fizice curente.

Nici un aliment nu este interzis, dar trebuie asigurat un echilibru permanent intre cele trei principii alimentare de baza: proteine 20-30%, glucide 50-70%, lipide 30-20%. Succesul managementului greutatii consta in a gasi acest echilibru.

Inainte de a incepe cura de slabire, consultati un medic nutritionist. Acesta este singurul care va poate spune ce si cate combinatii din fiecare grupa de alimente sunt corecte pentru organismul dumneavoastra.

Pentru a va mentine greutatea aproape constanta pentru toata viata, alegeti cu grija alimentele.

O dieta echilibrata nutritional, cu grasimi putine si cu multe legume, fructe si cereale este exact ceea ce trebuie pentru un organism sanatos. Faceti miscare regulat (gimnastica, alergare, mersul pe jos zilnic).

Invatati sa identificati situatiile care va fac sa va pierdeti controlul asupra alimentatiei si incercati sa le evitati.

Controlati-va periodic greutatea si mergeti, regulat, la medic.