Amenajare interioara in stiluri diferite

Atunci cand un dulap in stilul colonial este asezat pe acelasi perete cu un ceas englezesc, cand o masa campeneasca este luminata de o lampa in stil baroc si cand un frigider precum cele din anii '60 este amplasat intr-o bucatarie traditionala, atunci inseamna ca am reusit sa amenajam incaperea intr-un mix de stiluri, model extrem de apreciat si in mare voga.

canapele canapele

Este permis tot ceea ce ne place!

Credeati ca Picasso si Biedermeier nu au absolut niciun fel de legatura? Din punct de vedere istoric probabil ca nu, insa din punct de vedere al amenajarii camerei de zi se poate ajunge la o "intalnire" a pictorului cu epoca  burghezo-conservatoare.

Motto-ul noului stil de amenajare este urmatorul: "Mix it!" In fond orice tip de amenajare nu trebuie sa fie monotona, plictisitoare, lipsita de farmec. Astfel putem combina absolut tot ce ne place: comoda pentru tineri cu un tablou al artistului francez Matisse, tacamurile antice in argint cu serviciul modern de masa in forma dretunghiulara, canapea Chippendale cu masa de cafea cu aspectul invechit al anilor '60.

Culori, forme si stiluri de amenajare

Cine nu se poate decide asupra unui stil de amenajare, acela poate imbina elementele clasice, romantice si cele moderne intr-o singura incapere sau chiar si in intreaga locuinta.

Chiar daca ne plac mult culorile pentru ca redau viata si bunadispozitie nu este indicat sa facem un amestec prea mare sau sa exageram si sa realizam un amalgam de forme, nuante, stiluri si materiale.

Un fundal neutru scoate in evidenta mult mai bine farmecul elementelor si cel al accesoriilor individuale. De aceea indicat ar fi sa evitam culorile tari din acest punct de vedere, stilul de amenajare diferite, amestecate intre ele nu trebuie sa fie "incarcate", ci sa aiba un efect armonios si echilibrat.

InCasa.ro

Comentarii:

zGXYZaTKg postat pe 16 Martie 2012
OCMJOLBuMgOMOq
Grade A stuff. I'm unqeusotinably in your debt.