Amenajari indraznete in culorile vibrante ale stilului pop-art

Stilul pop-art este un stil de design interior care ne permite sa realizam o combinatie perfecta dintre atmosfera calda a caminului si un decor unic si original.

Acesta este unul dintre cele mai uimitoare si provocatoare stiluri in decoratiunile interioare, devenind popular in randul tinerilor , a artistilor si a designerilor, fiind perfect pentru decorarea saloanelor de frumusete si a studiourilor de design.

Cei care apreciaza si adopta acest stil de amenajare in locuinte sunt creativi, au idei originale si simtul umorului, si nu se tem de schimbare. Stilul pop-art aduce un accent neobisnuit si plin de culoare in design-ul interior.

Stilul de revolta impotriva normelor conservatoare si este menit sa fie indraznet si frapant. Departe de design-ul interior purist, dominat de linii curate si culori discrete, stilul pop-art ofera un contrast interesant specific anilor '70. Folosind schemele de culori stralucitoare si formele uimitoare specifice acestui stil veti aduce diversitate intre cei patru pereti. Paleta cromatica folosita in amenajarile pop-art este una energica si excentrica, se foloseste mult galben, verde, roz si orange, culori ce ofera multa luminozitate interiorului. Insa, exista si o culoare dominanta, iar de regula se foloseste albul. Aceste nuante puternice se regasesc atat in piesele de mobilier cat si in accesoriile decorative, pe pereti si pardoseala.

Peretii pot fi vopsiti in diferite culori si de asemenea, este permis ca doi dintre ei sa fie pictati in culori vii, al treilea sa fie alb, iar pe al patrulea sa se aplice tapet cu motive pop-art, inspirat din benzile desenate, cu forme geometrice sau in culori vibrante. De asemenea, peretii se vor diferentia si prin textura, nu doar prin culoare. Decorul se completeaza cu desene abstracte si cu rame foto de diferite marimi.

O alta caracteristica importanta a stilului este mobilierul si accesoriile care se identifica cu perioada anilor ‘40 si ‘50. Piesele de mobilier cu un aspect uzat, vintage, pot imparti aceeasi incapere cu cele moderne. Importanta este insa forma, mai importanta decat functionalitatea acestora. Masuta de cafea, noptierele, politele, vor avea forme rotunjite, geometrice. Se foloseste mult plasticul, materialele sintetice, metalul si hartia.

Accesoriile si obiectele decorative sunt utilizate in “exces” in stilul pop-art. Acesta pot fi figurine din plastic, vaze colorate, ceasuri si rame de diferite forme, pe care le puteti face si singuri. La prima vedere pop-art pote fi numit un stil lipsit de bun-gust, in care nu exista armonie. Dar acest lucru este discutabil. Fara indoiala, stilul pop-art, ca si high-tech, este un stil pentru toata lumea.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro