Aranjamente florale pentru masa de Craciun

 Mici oaze de culoare
In locul unui aranjament gigantic, ganditi-va sa faceti buchete mai mici pe care sa le amplasati ici-colo pe masa. Decoratiunile argintii si ramurile de brad sunt specifice sarbatorilor de iarna, dar florile aduc si mai multa culoare. Nu uitati ca aranjamentul trebuie sa se potriveasca cu farfuriile si fata de masa.
 Verde si alb
Aranjati ramuri de brad si flori albe de crin intr-o urna de argint. Desi arata extraordinar, crinii au un parfum foarte pregnant care se va amesteca cu mirosul imbietor al bucatelor pregatite pentru Craciun. Mai mult, polenul de flori poate pata fata de masa, asa ca ar fi bine sa inlaturati sursele de polen; e foarte simplu, pur si simplu tineti floarea deasupra unui castron sau cos de gunoi si taiati staminele cu o foarfeca.
 Flori si lumanari
Acest aranjament este facut cu ajutorul unui burete special folosit in florarii, numit oazis.Deasupra au fost asezate trei candele - astfel sunt mai usor de inlocuit, atunci cand e nevoie - care sunt tinute de ramurile uscate infipte in jurul lor. In jur au fost asezate flori si ramuri verzi care coboara pana la nivelul mesei.
 Un dreptunghi de flori
Cinci randuri de cate trei trandafiri rosii au fost aranjate una langa alta intr-un burete special. Frunze de iedera si crengute de brad inconjoara florile, imbracand astfel partile laterale ale buretelui. Acest tip de aranjament poate fi creat la diferite dimensiuni.
 Coronita
Daca aveti o masa mai mare, atunci aceasta idee este solutia cea mai la indemana. Asezati coronita in mijlocul mesei si plasati lumanari de diferite feluri in jurul ei (aveti grija sa se asorteze cu gama de culori a fetei de masa si a tacamurilor!).
 Aranjament proaspat
Pentru a face acest aranjament floral aveti nevoie de o "galeata" de argint, din acelea in care se pastreaza gheata, umpluta cu oazis. Inserati ramurile de pin astfel incat sa fie arcuite in jos si sa atinga suprafata mesei. Apoi puneti grupurile de flori - trandafiri si hortensii - si conurile de brad (prinse in prealabil de bete de lemn sau sarma, pentru a nu cadea).