Ardeiul iute - stimuleaza cresterea parului

Ardeiul iuteArdeiul - Capsicum annuum L. (Fam.Solanaceae)

Sinonime: Boia, Chiparca, Chiparus, Chiper, Paprica, Piparca, Piparusa, Piper turcesc, Popivnic, Tiuper.
Planta erbacee anuala, cultivata in scopuri culinare, ardeiul este originar din America de Sud si Centrala.
Are tulpina ramificata, cu numeroase noduri, frunzele alterne sau simple, cu petiolul lung si nedintate pe margine. Florile sunt solitare sau duble, de culoare alba, iar fructele sunt bace, verzi sau -la maturitate - portocalii sau rosii si contin un corp spongios pe care sunt dispuse semintele alb-galbui.

In medicina se folosesc fructele din varietatea Cayenne (Fructus Capsici Cayenne), care - odata ajunse la maturitate - se recolteaza si se usuca la soare, intr-un loc bine aerisit, curat sau in cuptor, la o temperatura de 50-60 grade C. Se pastreaza in saci de hartie sau pisate, constituind cunoscuta boia de ardei.

Se foloseste macerat sau sub forma de tinctura pentru tratarea peladei, alopeciilor si pentru stimularea cresterii parului.

Comentarii:

nina postat pe 02 Ianuarie 2011
ardeiul stimuleaza cresterea parului
trebuie un anumit soi de ardei iute sau este valabil sa fie simplu ardei iute.si daca ajuta si la intarirea firului de par.in momentul cind parul ajunge la o lungime de peste 10 cm incepe sa cada ,as vrea sa intru in posesia unei retete impotriva caderii,si ce-a a cresterii desigur.de cite ori se repeta si la ce interval de timp se efectuiaza tratamentul.multumesc anticipat ptr un mesaj.