Bradul de Craciun

   

Un Craciun adevarat inseamna pentru fiecare in primul rand un brad frumos impodobit in jurul caruia sa se stranga cei dragi si sa-l orneze, sa se bucure impreuna, sa cante. Majoritatea doresc un brad natural care sa miroase frumos, sa fie verde, falnic, bogat.

Insa brazii pe care-i cumparam cresc foarte greu. Numai in America in 2005 au fost taiati si dati spre comercializare aproape 33 milioane de brazi. Din pacate ritmul de regenerare nu este la fel de accelerat, masa forestiera scazand simtitor cu fiecare an. De aceea ar fi de dorit sa cumparati braduti mici cu tot cu radacini, sa-i tineti pe perioada sarbatorilor in ghivece si apoi sa-i plantati in gradina.

       
       

            Un astfel de brad de Craciun va fi tratat cat mai bine posibil, udat mereu, nu prea mult incarcat cu ornamente si mai ales  cu instalatii luminoase care-l pot vesteji sau arde.

          

      

Mai exista posibilitatea plantarii directe in gradina si impodobirea lui chiar acolo, astfel stresul la care este supus bradul va fi cat mai redus.

Exista in strainatate firme care livreaza brazi naturali, ii inchiriaza pentru sarbatorile de iarna, iar dupa sarbatori ii vand la jumatate de pret firmelor de peisagistica si urbanism sau persoanelor fizice.

Si brazii artificiali, din plastic sunt o posibilitate viabila in locul unui brad natural, singura problema este ca materialele din care sunt confectionati nu sunt biodegradabile.

Acestia au devenit in ultima vreme din ce in ce mai folositi, putand fi usor depozitati si asamblati.

Ii puteti folosi cativa ani buni, se gasesc in magazine de diferite marimi.

      
                      

   www.incasa.ro

Altheate

24 dec 2007