Budinca de ciocolata cu seminte de chia

Cu toate ca este un aliment mai putin folosit in bucataria romaneasca si europeana, semintele de chia au inceput sa fie cautate si la noi. Desi par o descoperire recenta, aceste seminte sunt originare din America de Sud si au fost cultivate inca din anii 3500 i.e.n.

Semintele de chia sunt o sursa excelenta de fibre, antioxidanti, vitamine, minerale si acizi grasi esentiali, si au un gust asemanator nucilor. Acestea pot fi folosite intr-o multime de preparate care pot fi consummate in fiecare zi: in salate, sandviciuri, supe, in laptele cu cereal, in iaurt.

Fiind usor digerabile, semintele nu trebuie pisate inainte de a fi adaugate in mancaruri. Semintele de chia pot fi de asemenea folosite la prepararea deserturilor. Puteti incerca budinca de ciocolata cu seminte de chia, care are un numar foarte mic de calorii.

Pentru acest preparat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 linguri de seminte de chia, 200 ml de lapte degresat (sau vegetal), 3 linguri pudra de cacao, 3-4 capsuni, 2 linguri de fulgi de migdale si miere dupa gust.

Mod de preparare: Pudra de cacao si mierea se dizolva in laptele rece, apoi se adauga semintele de chia si se lasa la hidratat cel putin 2 ore. Se adauga apoi capsunile taiate in bucatele mici si fulgii de migdale.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro