CALLISTEMON

CALLISTEMON 

Callistemon- Calistemon
Planta perena

Familia - Teaceae
Aspect - arborescent, tufa
Perioada de inflorire - jumatatea iernii, primavara.
Expunere - penumbra
Udare - medie

Planta in forma de arbust, originara din Australia si din Noua Caledonie. Frunzele acestei plante sunt lanceolate, iar florile sunt alcatuite din inflorescente cilindrice de culoare rosu aprins cu varful galben.

Cultivare:
Se dezvolta la soare si suporta bine temperaturi ridicate. In timpul perioadei vegetative trebuie udata mai des. Pe fundul ghiveciului trebuie pus un strat de pietris care sa asigure drenajul.
Iarna temperatura nu trebuie sa scada sub 7 grade.

Reproducere:
Se inmulteste prin insamantare care trebuie facuta in lunile martie, aprilie si prin butasi lungi de de 7-10 cm.

Pericole:
Planta nu trebuie expusa prea mult la umbra si trebuie evitata udarea abundenta. Vestejirea se datoreaza adesea unei udari excesive.

Specii si soiuri:
Callistemon citrinius- are ramurile acoperite cu un puf matasos si frunze lanceolate gri-verzi. Alte specii sunt: Callistemon pinifolius, Callistemon Salignus si Callistemon Viminalis. 


Comentarii:

Auncuta Ulmeanu postat pe 28 Iunie 2009
completare la primul mesaj
mai am o intrebare...sa-i pun si ingrasamant???Imi este putin frica fiindca o vanzatoare de la o florarie mi-a zis ca ingrasamantul se pune abia dupa 6 luni de la schimbarea pamantului, altfel o voi arde de la radacina, sa fie oare adevarat? ca nu mai vreau sa fac alta gafa si sa-l omor. dar ma gandesc in acelasi timp ca ar avea nevoie de ingrasamant ca atfel cum sa se dezvolte partea cea uscata...

Ancuta Ulmeanu postat pe 28 Iunie 2009
calistemon
am cumparat si eu de curand acest copacel calistemon. Cand l-am cumparat era frumos inflorit (are un metru). Dar la scurte zile i-au picat florile si o treime din el sa uscat. De disperare ca il voi pierde definitiv, i-am facut toate mofturile: i-am schimbat pamantul, i-am facut drenajul si l-am pus intr-un ghiveci mai mare, am cumparat insecticid de plante ca avea pureci de plante, l-am pus la soare si binenteles i-am tuns ramurile si frunzele uscate, precum si florile care nu mai erau defapt si vad ca abia acum a inceput sa isi revina insa numai partea care nu se uscase, acea treime care sa uscat nu raspunde la tratament si chiar nu stiu ce sa mai fac...ma bucur totusi pentru acea mica parte care a facut noi ramurele si sa dezvoltat in continuare frumos, dar va arata foarte ciudat daca acea treime va ramane uscata iar sfertul acela se va tot dezvolta...INTREBAREA este ce sa fac sa isi revina partea uscata???am mare si urgenta nevoie de un sfat de la cei care cunosc mofturile acestei plante superbe.

marian ovidiu postat pe 18 Iunie 2009
calisteman
am si eu o antrebare.dupa anflorire se tunde varfurile unde a fost floarea