CLATITE MEXICANE

aperitive

Ingrediente :

un piept de pui mare, dezosat sau 0,5kg carne vita tocata

2 ardei grasi mari, verde si rosu

1 cutie porumb fiert

1 cutie ciuperci taiate

1 ceapa uscata sau o legatura ceapa verde

Condimente sare, piper, boia dulce si iute de ardei

O lingura bulion sau putin ketchup

5 linguri de cascaval ras

3 linguri de ulei

20 sau mai multe clatite deja preparate

Preparare :

Preparati clatite simple din apa, faina, sare si 1 ou. Pentru o tava mare de cuptor aveti nevoie de 22 clatite.

Pentru umplutura tocati pieptul de pui sau carnea de vita impreuna cu ceapa. Intr-o tigaie mare puneti la calit in ulei ardeii, ciupercile, porumbul fiert, toate usor condimentate. Dupa ce s-au calit 2 minute adaugati carnea si putina apa si lasati-o sa fiarba. La sfarsit adaugati bulionul sau ketchupul si condimentati dupa gust cu boia dulce si iute.

Dupa ce umplutura s-a racit umpleti clatitele si asezati-le in tava de cumptor, iar deasupra presarati cascaval si dati pentru 10 minute la cuptor sa se prinda cascavalul de clatite.

Se servesc alaturi de garnituri din salate sau soteuri de morcovi dulci.