Camera copilului dumneavoastra

Camera copiluluiCopilul dvs. are nevoie de un spatiu propriu, personalizat, unde sa se poata manifesta in voie si sa-si exprime creativitatea. Este foarte important ca aceasta camera destinata lui sa fie vesela, aerisita si sa dispuna de mult spatiu in centru, locul in care micutul sa se poata juca in voie. De asemenea, designul ales trebuie sa fie pe placul copilului dvs., latura estetica jucand un rol insemnat in dezvoltarea lui si putandu-i influenta placerea pentru studiu.

Atat finisajele, cat si mobila trebuie sa fie luminoase si sa creeze o atmosfera reconfortanta. Vopsiti peretii in culori pastelate si folositi mai multe nuante armonizate pentru a inviora incaperea: galben pai, lila, roz crem, oranj etc. Pentru a spori efectul vizual achizitionati mobilier alb si decorati ferestrele cu perdele vaporoase imaculate sau cu imprimeuri florale si cu desene voioase.

In cazul in care mobila alba creeaza un interior prea rece, achizitionati piese cu valente scenografice, decorative: personaje din desene animate, locomotive si vagoane caricaturale, elemente figurative din lumea zoomorfa prezentate intr-o maniera comica. Este indicat ca tema prezenta pe mobila sa se regaseasca in imprimeurile lenjeriei de pat si ale draperiilor. Folositi accesorii si decoratiuni vesele: rame pentru fotografii viu colorate, cu diverse forme si desene incrustate; fluturasi agatati de perdele; suporturi pentru creioane in forma de animale etc. Pentru jucarii achizitionati doua cosuri impletite din rachita sau papura, pe care le puteti amplasa de o parte si de alta a patului.

De foarte multe ori ati fost nevoiti sa zugraviti peretii, pentru ca micutii dvs. si-au exersat talentul pe suprafata acestora. Desenul le dezvolta creativitatea si le ofera motive de bucurie. Daca doriti ca toata lumea sa fie fericita lipiti o coala mare de hartie in "locul dedicat picturii". Atunci cand hartia este plina cu desene inlocuiti-o cu una noua.

Daca bugetul va permite si dispuneti de suficient spatiu un mic teatru de marionete demontabil, insotit de un miniamfiteatru realizat din cuburi lego reprezinta o solutie excelenta in cazul in care doriti sa favorizati dezvoltarea laturii artistice a copilului dvs.

www.incasa.ro