Camera unui barbat - idei de amenajare

camera barbatAtunci cand vine vorba despre amenajarea camerei unui barbat exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti seama, unul dintre ele si cel mai important fiind acela ca barbatii fac parte dintr-o lume total diferita de cea a femeilor. Nu va ganditi ca incaperea dedicata unui barbat trebuie sa fie compusa numai dintr-un bar, o canapea si trofee de la diferite competitii sportive, ci incercati sa o faceti cat mai confortabila si sa nu o incarcati cu prea multe decoratiuni feminine. Asadar, pentru inceput, excludeti dantela si trandafirii, lumanarile parfumate si materialele vaporoase si tineti cont de urmatoarele sfaturi:

1. Pe cat posibil includeti in decor elemente care sa le aminteasca de "momentele lor de glorie", fie ca acestea sunt legate de performantele lor sportive, fie numai de incercarile lor de a canta la un instrument.

2. Interdictie la trandafiri. Folositi materiale cu patternuri masculine, simple cum sunt: figurile geometrice, dungile palide sau modelele care imita tabla de sah. In prvinta culorilor, acestea trebuie sa degaje un aer de sguranta, pe care il puteti obtine folosind nuante de pamant, tonuri de cafea cu lapte, maro sau negru pentru mobilier, tonuri de albastru si griuri sau chiar o pata de burgund sau verde padure. Este recomandat ca texturile sa fie in concordanta cu paleta de culori folosita, evitand supraincarcarea camerei; folositi: pledurile scotiene, stofele ecosez, si evitati modelele florale.

3. Creeati impresia de fermitate. Materialele precum: pielea, velurul, stofa din lana, catifeaua sau denimul sunt indicate in conturarea unui decor masculin - fiind durabile, ele ofera sentimentul de forta.

4. Optati pentru lucruri masive, mai ales daca este vorba de un barbat cu structura atletica. Este indicat sa-l lasati pe el sa-si aleaga scaunul de birou sau cel de relaxare in fata televizorului, chiar daca dvs. vi se pare ca acesta este nepotrivit sau insuficient de estetic, confortul este cel care trebuie sa primeze. Mobilierul trebuie sa fie simplu si eficient. Cateva piese mari sunt mult mai utile decat mai multe mici, de aceea o canapea generoasa si confortabila, cateva fotolii, o masuta de cafea si cateva rafturi sunt suficiente pentru a mobila un living masculin.

5. Elementele de arta. Introduce-ti in decor acele piese pe care barbaii le plac intr-adevar. De exemplu, puteti inrama o harta veche.

6. Masuta de cafea - asigurati-va ca aceasta este suficient de rezistenta incat sa poate servi si ca suport de relaxare a picioarelor, bufet pentru mese frugale si, uneori, ca loc de descarcare a tensiunilor generate, in marea majoritate, de meciurile sportive.

Corina Dovinca
InCasa.ro

 

Comentarii:

apNAgWVtteTB postat pe 17 Septembrie 2011
HrOpdEUuUUxCLOT
Good to see a tlneat at work. I can't match that.

xxOThuDYtxzH postat pe 15 Septembrie 2011
jrnGOPwlPzoRFk
Thanks for shriang. Always good to find a real expert.

pasha postat pe 24 Iulie 2010
camera unui barbat...
Bravo,esti desteapta!Vad ca mai mai exista si femei care gandesc.

Corina postat pe 23 Aprilie 2010
Sugestii
Stimata doamna, camera tanarului studios ar fi, dupa parerea mea, putin prea aglomerata, daca introduceti toate elementele mentionate de dvs. Puteti, insa, schimba patul cu o canapea extensibila si puteti adauga o masuta de cafea si un birou. In felul acesta, camera va parea mai aerisita. Ca si culori, va recomand sa mergeti pe aceleasi nuante naturale. Puteti crea un accent de culoare cu ajutorul unor permite decorative, asezate pe canapea. Puteti asorta aceste permite cu covorul. De ex.: un covor rosu de burgundia sau portocaliu - culoare care sa se regaseasca si in modelele. pernitelor. Corina

Marinescu Persida postat pe 10 Aprilie 2010
aranjament camera
Camera de 4.5x4 pentru tinar studios Acum are o biblioteca pe un perete de 4m un pat de 12x2m incorporat intre 2 dulapuri inalte de 2m legate intre ele cu un corp cu mai multe locatii pentru diverse nimicuri lat de 0.2m deasupra patului.Culoarea bibliotecii care are si un mic barulet este frasin natur si este di anii 1980 iar celalalt ansamblu cu patul este stejar din pal melaminat.Este prea mult daca pun si un birou pentru laptop si o masuta pentru cafea si 2 fotolii??Cam ce dimensiuni de masa,dimensiuni si model de fotolii, ce culori ar merge si ce fel de covor?? Multumesc mult pentru un viitor raspuns!