Cativa pasi simpli pentru o locuinta ordonata

camera in movCum imi doresc sa traiesc de fapt? Cum poate influenta acest fapt locuinta mea? Doua intrebari pe care cu siguranta multi dintre noi ni le punem in repetate randuri. Propria peronalitate nu este ceva standard, ci se dezvolta odata cu trecerea timpului, cu experienta vietii. La varsta de 55 ani privim cu alti ochi tot ce este in jurul nostru, comparativ cu varsta de 35 ani. Acelasi lucru se poate constata si in privinta celor patru pereti ai nostri. Uneori pare ca propria persoana este "ingropata" sub grijile cotidiene, sub lucrurile inutile din locuinta, care de-a lungul timpului s-au tot adunat, iar incercarea de a scapa de ele este din ce in ce mai dificila. Astfel starea noastra de bine si de confort este coplesita, desi locuinta ar trebui sa reprezinte starea noastra de liniste si de relaxare. Vine timpul cand trebuie sa avem curajul sa scapam de tot "balastul" din casa, iar acest lucru este posibil treptat, pas cu pas!

Imaginati-va cat de frumos ar putea arata locuinta!

Fiecare lucru care ne-a acompaniat de-a lungul anilor are propriile amintiri de care suntem legati. Acestea ne leaga trecutul de prezent, transformandu-ne stilul de amenajare, de decorare in ceva unic, inconfundabil.

Totusi, chiar avem nevoie de absolut toate lucrurile astea si de-acum incolo? La rece gandind, probabil ca nu. Insa aruncarea lor pare a fi o tradare a propriei noastre istorii si a persoanelor de care ne aduc aminte. Imaginati-va cum ar arata locuinta dvs. fara toate aceste lucruri, cum devin incaperile mai aerisite, mai spatioase. Veti castiga loc pentru noi idei si surprize pe care ni le pregateste viata si de acum incolo. Motivatia poate veni numai din noi insine.  Eliberati-va de sentimentele de vinovatie si aveti incredere in instinctul dvs. De prima dvs dragoste va puteti aduce aminte chiar daca dispare suportul de lumanari invechit si demodat.

Aruncati sau daruiti!

Obiecte care servesc doar drept suport prafului, piese vestimentare mici sau uzate - pastram toate acestea cu pretextul "poate imi va folosi candva la ceva". De fapt stim foarte bine cum stau lucrurile, nu-i asa?

De fiecare cand mergem la micile cumparaturi din oras suntem tentati sa mai achizitionam cate un obiect, care poate se potriveste undeva. Trebuie sa aveti o strategie: nu mai cumparati absolut nimic pana nu sortati ce aveti in casa, pana nu decideti ce pastrati si ce nu. Sa nu uitam totusi ca in viata exista lucruri mult mai importante decat achizitionarea si posedarea unor bunuri!

Sursa foto

InCasa.ro