Chiftele cu peste

 

Ingrediente (pentru 4 persoane):

500 g cartofi,

200 g peste alb fiert si racit,

2 linguri maioneza,

4 cepe verzi tocate marunt,

faina,

1 ou,

3/4 ceasca pesmet,

1/4 ceasca ulei,

sare,

piper,

felii de lamaie pentru servit.


Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se taie bucati, se fierb, se scurg si se fac piure. Se adauga pestele fiert, maioneza, ceapa tocata, sarea si piperul si se amesteca bine cu o lingura de lemn, pana ce se obtine o masa omogena, din care se fac chiftele rotunde, care se apasa usor intre palme. Se dau prin faina, prin oul batut si prin pesmet si se prajesc cate 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Cand s-au rumenit frumos, se scot din tigaie, se scurg pe hartie absorbanta si se servesc garnisite cu felii de lamaie.

Comentarii:

KRERAtnN postat pe 18 Februarie 2012
YWyNFtYHLOAWfsv
Sunteti putin dfaezat la capitolul publishing. Ideea dumneavoastra o aplica deja doua reviste culinare romanesti (una incearca sa ne imite si la prezentarea grafica). Iau poze cu mancare de pe Shooter Stock (250?/an abonamentul) si incropesc retete dupa poze. Sau, invers, incropesc niste retete si cauta poze care sa se potriveasca cu retetele. Astfel, implicarea cititorului in actul de creatie este totala, hazardul este ingredientul de baza, iar rezultatul este surpriza absoluta!