Supa crema de conopida

Fructele si legumele reprezinta o componenta importanta a unui regim alimentar sanatos si echilibrat, mai ales pe perioada postului, cand sunt excluse din alimentatie o mare parte din alimente.

Si pentru ca suntem si in sezonul rece, sunt recomandate retetele calde, bogate in legume de sezon. Supa crema de conopida este o mancare savuroasa, usor de facut, care arata si foarte bine. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

o conopida mare

un morcov

doi catei de usturoi

o ceapa

doi cartofi medii

o legatura de marar 

doua fire telina (frunze)

sare, piper si ulei

Supa crema de conopida se prepara astfel:

Ceapa tocata marunt, morcovul razuit si cartofii taiati cubulete se pun la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand ceapa devine moale se adauga usturoiul strivit, sare si piper si patru cani de apa. Se fierbe totul la foc mediu cam 10 minute de cand apa incepe sa clocoteasca. Se adauga conopida desfacuta in buchetele si frunzele de telina si se fierbe la foc mediu cam 20 minute, pana ce se face conopida.

Separa supa de legume si mixeaza cu blenderul legumele pana ce continultul devine o pasta omogena. Amesteca piureul de legume cu supa, asezoneaz-o cu sare si piper dupa gust. Supa crema de conopida se serveste calda, presarata cu marar din belsug.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro