Cumparaturi inteligente pentru decorul interior

cumparaturi inteligenteCum sa faceti cumparaturi inteligente pentru decorul interior

1. Faceti rost de un “kit pentru cumparaturi”, care sa contina: mostre de vopseluri, probe de tesaturi, decupaje de covoare si un plan al suprafetei. Indiferent unde il tineti: pe un notebook sau intr-o geanta obisnuita, important este sa il luati cu dvs de fiecare data cand mergeti la cumparaturi in devederea decorarii locuintei.

2. Masurati, masurati, masurati: pe o bucata de carton 3x5 sau pe un carnetel mic notati dimensiunile ferestrelor, ale camerelor, niselor, inaltimea tavanelor, latimea holului etc. In plus, este recomandat sa aveti intotdeuna cu dvs o ruleta de masurat, un creion si hartie. 

3. Faceti o lista: mergeti la cumparaturi avand un scop in minte. Daca aveti fotografii ale produselor pe care vi le doriti, asigurati-va ca le-ati luat cu dvs in magazilele in care mergeti.

4. Atunci cand un vanzator va intreba daca aveti nevoie de ajutor, spune-ti exact ceea ce va doriti, oferindu-i informatii specifice: un scaun mic tapitat, o masuta de cafea rotunda, pernite decorative de culoare rosie etc.

5. Analizati toate optiunile pe care vi le prezinta agentul de vanzari. Daca nu va atrage atentia nimic, atunci cautati singur.

6. Cereti sfaturi si puneti intrebari vanzatorilor si celor avizati, tinand insa cont ca anumite produse sunt promovate pentru comisioanele obtinute in urma vanzarii lor.

7. Imediat ce ati realizat ca nu gasiti ceea ce cautati, mergeti in alt magazin.

8. Luati o pauza de relaxare atunci cand va simtiti coplesiti sau obositi. In caz contrar riscati sa luati decizii gresite si sa faceti achizitii nepotrivite.

9. Atunci cand gasiti ceva ce pare pe gustul dvs consultati “kitul pentru cumparaturi”, cu masuratori si mostre. Notati magazinul, pretul, finisajele, dimensiunile si modelul produsului (pentru a-l gasi cu usurinta a doua zi).

10. Alaturati produsele gasite de mostrele pe care le aveti pentru a vedea cum arata impreuna si faceti acest lucru pe cat posibil in lumina naturala (in apropierea ferestrelor).

11. Cereti brosurile si cataloagele, care contin aceste produse, disponibile in magazine.

12. Intrebati daca exista optiuni de finisaj, stil, dimensiune, culoare etc., si care sunt taxele suplimentare pentru fiecare. Nu uitati sa notati fiecare informatie.

13. Intrebati despre politica de livrare, depozitare si returnare a magazinului din care faceti cumparaturi. Nu uitati sa cereti detalii despre timpul de livrare: se face imediat, intr-o saptamana, in decursul a 3 luni etc., pentru a stii cat trebuie sa asteptati pana cand veti intra in posesia obiectului achizitionat.

14. Daca obiectul dorit este “perfect”, iar termenii par rezonabili, cumparati-l imediat. Daca aveti inca dubii, notati-va detaliile, luati datele de contact ale agentului de vanzare, mergeti acasa si mai ganditi-va.

15. Pentru o mai buna evaluare a dimensiunii unei potentiale piese noi de mobilier, confectionati un schelet de marime corespunzatoare, umpleti-l cu perne, cutii de carton si alte obiecte si vedeti cum se incadreaza in decor. Tineti-l cateva zile pentru a observa si cum va simtiti dvs avandu-l in casa.

Cateva sfaturi:

1. Nazuiti catre perfectiune: incercati sa nu alegeti un obiect numai pentru ca este ieftin, insa daca se intampla ca un obiect ieftin sa va placa cu adevarat cumparati-l.

2. Adaugati si alte dimensiuni decat cele principale la lista dvs cu masuratori: de ex. latimea peretelui dintre fereastra si usa dulapului. Acestea va pot ajuta sa potriviti mai bine piesele de mobilier mici sau tablourile.

3. Intrebati intotdeuna daca puteti proba inainte un obiect (pe care sa-l puteti returna in cazul in care nu se potriveste in decorul dvs.). Ca si in cazul pieselor vestimentare, aceasta reprezinta cea mai buna modalitate de a alege obiectele de decor.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro