DIMORPHOTHECA

DIMORPHOTHECA  dimorphotheca

Familia: Compositae
Aspect: tufa
Perioada de inflorire: vara
Expunere: plin soare
Udare: medie

Originare din Africa de Sud, plantele genului Dimorphotheca sunt cultivate in special in zone cu clima blanda. Genul cuprinde sapte specii de plante erbacee anuale si perene.

Cultivare: Se planteaza primavara tarziu, in soluri fertile, bine drenate, in plin soare. Vara trebuie udate mai mult, avand totusi grija ca apa sa nu balteasca. Toamna tundeti plantele chiar de la nivelul solului pentru a le asigura protectie pe timpul iernii.

Reproducere: Se insamanteaza in martie intr-un loc protejat de frig si se rasadesc in mai.Specia Dimorphotheca aurantiaca se poate inmulti si prin butasi semilemnosi, in luna august, intr-un compost alcatuit din nisip si turba. Plantutele vor fi puse la adapost in timpul iernii si vor fi plantate definitiv, in locul ales, in luna mai.

Pericole: Poate fi atacata de mucegaiul alb, in anotimpurile ploioase si umede.

Specii si soiuri:
Perene: Dimorphotheca aurantiaca, Dimorphotheca eklonis, Dimorphotheca barberiae.
Anuale: Dimorphotheca pluvialis, Dimorphotheca x hybrida.  

Comentarii:

pjwsKNUhCHhkZix postat pe 28 Aprilie 2012
hicvqFWZaUgGXc
T'inquie8te, il parait que j'en ai un peu plus que toi, mais je n'y crois pas. Impossible que j'ai cet e2ge le0.Dans tous les cas je te sotuaihe une tre8s belle journe9e, pleine d'attentions, de douceurs, de gaiete9, de tendresse, de rires : un tre8s bel et doux anniversaire quoi !Des bisous madame Me9saros trentaine !Joyeux anniversaire !