Designul bucatariei moderne

mobilier bucatarieBucatariile moderne au devenit intre timp adevarate “bijuterii” ale locuintei si totodata si punctul central al acesteia. Acest spatiu reprezinta astazi mai mult decat incaperea in care gatim, unde spalam vase sau unde mancam. Bucataria a devenit centrul locuintei, in care ne bucuram de prezenta familiei si a prietenilor invitati sa guste din delicatesele pregatite cu mare atentie.

Designul bucatariei moderne

Bucataria moderna se caracterizeaza in primul rand prin suprafete drepte si linii clare. In acest spatiu nu vom mai intalni usile dulapurilor cu diverse modele sculptate, ci suprafete mate din metal dintr-un plastic special in culori tari, contrastante. Foarte moderne sunt culorile alb, negru si gri, insa in general se mizeaza pe o cromatica deschisa, vesela si luminoasa.

Chiar daca optam pentru suprafete sau mobilier din lemn natural suprafetele acestuia sunt prelucrate in acelasi ton modern: linii drepte, forme clare si simple, nuante deschise.

In bucataria moderna predomina spatiile deschise de depozitare. Mare pret se pune pe usile din sticla sau pe rafturile deschise, iar vesela si restul lucrurilor din bucatarie care se afla la vedere sunt menite sa intregeasca specificul acestui spatiu.

In cazul blaturilor exista mai multa diversitate, acestea putand fi achizitionate in stil rustic din lemn masiv sau in stil modern din otel, plastic sau sticla.  Din designului modern fac parte si corpurile de iluminat, cele care pe langa aspectul practic dau o nota eleganta si primitoare spatiului intreg.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

PUgTtePG postat pe 16 Martie 2012
DbpqgixYjSo
Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma inretb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )