Chiuveta de bucatarie - materiale

chiuvetaPoate va imaginati ca selectarea si achizitionarea unei chiuvete este un lucru simplu. In realitate lucrurile stau diferit, alegerea chiuvetei reprezentand o etapa importanta in sirul mai amplu de lucrari de amenajari interioare. Modelul, forma, materialul, culoarea si, nu in ultimul rand, functionalitatea sunt cateva aspecte de care trebuie sa tineti seama in ceea ce priveste alegerea unei chiuvete pentru bucataria dvs.

 

Daca in anii 70-80 fonta era "la putere", reprezentand un material rezistent, in ultima vreme acesta a fost detronat de inox - un material mai putin greu, mai ieftin si mult mai usor de intretinut. Materialele disponibile sunt mult mai numeroase ca in trecut si aveti posibilitatea sa optati pentru: sticla, marmura, granit, ceramica, marmura falsa, otel inoxidabil, limitarile fiind dictate numai de suma de bani de care dispuneti.

 

Pentru chiuvetele de bucatarie specialistii recomanda inoxul sau otelul inoxidabil. Inoxul este cel mai utilizat material in bucatarii, fiind cel mai igienic si cel mai usor de curatat si avand proprietatea de a se regenera, datorita aliajelor din compozitie. Acestea permit formarea pe suprafata a unui strat pasiv, regenerabil sub influenta oxigenului din apa. In materie de finisaje puteti opta pentru: finisajul mat, finisajul lucios, finisajul texturat sau pentru finisajul microtexturat. Trebuie sa stiti ca tabla de inox cu aspect matuit rezista mai bine la folosirea zilnica, iar petele de grasime se curata mai usor. Otelul inoxidabil este un material rezistent, durabil, se curata foarte usor, iar varietatea de forme si modele existente pe piata va permite sa alegeti acea chiuveta al carei design este pe gustul dvs.

 

Pe langa materialul din care este confectionata, atunci cand achizitionati o chiuveta trebuie sa aveti in vedere si configuratia acesteia: marimea, adancimea si forma cuvei/cuvelor. In general,  adancimea cuvei variaza in functie de modele (15 cm, 17 cm, 19 cm, 22 cm, 25 cm), iar forma poate fi: ovala, rotunda, patrata, dreptunghiulara. Ca adancime, cuva chiuvetei nu trebuie sa depaseasca zona pentru acces la robinetii de trecere.

 

Culoarea si stilul reprezinta si ele aspecte importante in alegerea dvs. si contribuie la crearea unui ambient armonios. Chiuveta nu trebuie sa intre in contradictie cu tema sau stilul decorativ al bucatariei: daca aveti un decor retro, atunci folositi culori deschise, energice ; stilul minimalist necesita nuante neutre si linii drepte, iar pentru cel clasic puteti folosi finisaje din metal cu linii discrete din lemn. Oricare ar fi stilul ales ideea de baza este aceea de imbinare armonioasa a elementelor componente ale unui decor.

 

www.incasa.ro

 

Comentarii:

rWmypzEE postat pe 24 Noiembrie 2012
JjjQzmNWidUWqDkcqi
Multumesc de raspuns.Nu m-am gdaint la nici una dintre poezii ca ar avea acea sursa de inspiratie.Poate O singura poveste sa ma fi dus foarte putin cu gandul acolo, dar nu neaparat.E ca si la aceasta poezie:daca nu precizai nimic de Bianca nu cred ca s-ar fi putut cineva duce cu gandul acolo si sa-si dea seama cine ti-a fost muza.Iarta-ma, dar nu imi dau seama de ce nu ar fi trebuit sa-mi spui ca si Barfa-n pat vine din aceeasi sursa de inspiratie.Intr-adevar, de ce o descopar mai mult pe aceasta Minune a muzicii folk, de-aia ma preocupa sa aflu mai multe despre ea si poate de-aia am fost curioasa sa vad tu ce poti spune, chiar si prin poezii, despre ea.Iarta-ma daca nu trebuia sa ma bag, sa intreb.Poate sunt prea curioasa uneori si deranjez cu asta.Caz in care imi cer scuze.

lian postat pe 07 Iulie 2012
chiuvete
chiar nu ajuta la nimic sfatul vostru tutelor...faceti referire la materialele din care sunt compuse si cum se comporta in timp ca sa stiu cde aleg...asa la forma si alte cele ma decid usor.

ALzzsTaSmvLmbWH postat pe 07 August 2011
cOxHZtlImjRwvWQrU
This arcitle keeps it real, no doubt.