Efectul oglinzilor asupra spatiului interior

OglinziAtunci cand aveti in vedere reamenajarea casei este foarte important sa alegeti obiectele decorative adecvate. Ne vom opri deocamdata asupra unuia dintre acestea, si anume: oglinda. Etimologic, cuvantul provinde din grecescul "speculum", sugerand capacitatea acestor obiecte comune, dar valoroase, de a specula avantajele spatiului interior.

 

Efectul major pe care oglinda il creeaza este acela de a conferi sentimetul de  amploare. Astfel ca, incaperile mici si plictisitoare pot capata o noua infatisare, devenind luminoase, aerisite si spatioase, prin simpla pozitionare strategica a unor oglinzi in interior si fara costuri suplimentare. Mai mult decat atat, oglinda ne poate ajuta sa cream scenografii deosebite. "Stim cu totii ca magia oglinzii ne-a ajutat sa ne construim vise fermecate. In designul interior oglinda se comporta la fel: creeaza imagini surprinzatoare, greu de banuit pentru multi dintre noi. Partea cea mai placuta este ca impresia pe care o lasa reflexia imaginii este chiar reala. Intr-un spatiu relativ mic, cum ar fi un hol sau un dressig, oglinda dubleaza la propriu profunzimea imaginii. In cazul placarii unui stalp ajuns in mijlocul livingului din cauza unor modificari de compartimentare, oglinda are capacitatea de a-i diminua prezenta stanjenitoare in acel ambient", declara arhitectul Oana Nasta. (Sursa: Evenimentul Zilei)

 

Un aspect important este legat de pozitionarea oglinzilor. Conform specialistilor plasarea oglinzii pe peretele perpendicular cu fereastra este cea mai indicata alegere. Oglinda va reflecta lumina naturala, facand ca spatiul sa para mult mai generos si mai luminos. Analizati cu atentie incaperea, astfel incat sa amplificati elementele care va plac si sa evitati colturile, pe care nu doriti sa le vedeti in varianta dubla. In acest sens, este recomandat sa plasati oglinda deasupra unui mobilier frumos lustruit sau eventual sa asezati lumanari inalte in fata acesteia. O alta abordare este aceea de a aduce exteriorul in interior prin amplasarea oglinzii langa fereastra. Pentru a produce un efect de prospetime si vitalitate plasati oglinzile langa plantele ornamentale.

 

Amplasarea oglinzii in holul de la intrare reprezinta cea mai intalnita metoda de valorificare a efectelor acesteia. Fie ca optati pentru o oglinda de dimensiuni mari, care sa se intinda pe tot cuprinsul holului, fie ca alegeti varianta mai multor oglinzi micute, decorative, asezate unele langa altele, holul va deveni mai generos si spatiul mai primitor.

 

In baie este indicat sa folositi oglinzile ovale, pe care sa le pozitionati una in fata celeilalte, astfel incat sa obtineti iluzia unui spatiu marit; ori deasupra cazii pentru ca undele apei sa se reflecte in mod seducator de-a lungul intregii incaperi.

 

Inramata sau simpla, decorata cu diverse elemente pe suprafata ei sau dispuse pe rama; patrata, rotunda sau ovala, cu marginile ondulate sau ciobite, oglinda poate fi amplasata in orice colt al casei dvs. si se potriveste oricarui stil decorativ, de la cel romantic, la cel high-tech.

 

www.incasa.ro