Feng Shui pentru terasa si balcon

terasa feng shuiIndiferent ca este vorba despre terasele spatioase din curte, cele ala apartamentelor, cele de pe acoperis sau sau despre balcon amenajarea acestor spatii prin intermediul plantelor joaca un rol central in invatatura Feng Shui.

Daca ne dorim un loc linistit, in care sa ne relaxam si sa ne destindem alaturi de cei dragi putem concepe un astfel de spatiu cu ajutorul ideilor de baza ale invataturii armoniei si a echilibrului din continentul asiatic. Cuvantul “Feng” denumeste “vantul”, iar “Shui” inseamna “apa”. Aplicand cateva caracteristici esentiale ale acestor elemente si in ceea ce piveste amenajarea terasei sau cea a balconului vom realiza cu siguranta o oaza de verdeata in concordanta si in deplina armonie cu noi si cu natura.

Amenajarea acestor suprafete exterioare ale locuintei noastre depinde foarte mult de conditiile meteorologice din zona in care ne aflam, de spatiul pe care il ofera si de recipientele in care sunt plantate florile.

In cazul suprafetelor mici invatatura Feng Shui pune mare accent pe faptul ca energia (respectiv Chi) balconului sau a terasei sa nu fie in niciun fel blocata. Acest lucru se intampla atunci cand mobilierul are marcini ascutite si colturi proeminente si mult iesite in afara.

Feng Shui descrie 9 zone (Bagua), care reprezinta temele mari din viata oricaruia dintre noi: cariera, familie, bani, prieteni, etc. Iata pe scurt ce trebuie sa indeplinim din punct de vedere al amenajarii ca avem un echilibru onform invataturii asiatice:

1. Cariera: flori albastre, curgatoare (Orhideea, Floarea Clopotel,etc), pietre rotunde, decoratiuni si accesorii din ceramica.

2. Relatia de cuplu: flori rosii si galbene in ghivece in forme dreptunchiulare.

3. Familie: plante care sunt inalte (de exemplu: bambus)

4. Bogatie: ghivecele cu gladiole si muscate

5. Tai Chi: aceasta zona trebuie lasata cat mai libera; nu trebuie aglomerata sau ingradita.

6. Prieteni: flori cu petle de argint sau cu reflexe aurii, insa si narcise, lalele sau obiectele decorative precum sculpturile din metal

7. Copii: plante asezate pe suport rotund si multe accesorii creative

8. Stiinta: culori deschise de galben si portocaliu, dar si un colt amenajat cu un sezlong, pe care ne putem relaxa citind.

9. Recunostiinta: multa lumina, culori tari, plante cu miresme imbietoare (iasomie, liliac, trandafiri).

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro