Ferestrele din lemn traiesc mai mult

ferestrele din lemnCat de rezistente si cat de lunga este durata de viata a ferestrelor din lemn? Cat de mult isi indeplinesc "sarcina" si cat de lunga este perioada in care arata bine? Aceste intrebari sunt foarte frecvente printre cei care isi doresc achizitionarea ferestrelor din lemn. Un studiu intocmit in anul 2005 spune foarte clar ca durata de viata a acestora este cu mult mai mare decat se presupune.

Ferestrele din lemn, bine lucrate si montate, trebuie schimbate dupa aproximativ 60 ani, in schimb, cele din plastic sau din alte materiale nu "traiesc" mai mult de 20 ani conform studiului britanic amintit mai sus.

Ferestrele din lemn - usor de ingrijit

Contrar ferestrelor din alte materiale, cele din lemn au un mare avantaj: pot fi curatate si ingrijite atat de cei mai putin priceputi, de amatori, fara a necesita instrumente sofisticate si speciale. De 2-3 ori pe an sau dupa curatarea suprafetelor din lemn, acestea pot fi sterse usor cu crema sau lapte de corp. astfel, ramele rezista mai bine la capriciile vremii, iar in plus arata foarte bine. In cazul materialelor din plastic este nevoie de un specialist, mai ales daca acestea sufera diverse deteriorari intre timp. Decolorarea din cauza razelor puternice de ploaie sau muradaria imbibata in material sunt din pacate ireversibile.

Pentru ferestrele mai vechi se gasesc in zilele noastre in magazinele de specialitate vopsele pe baza de apa care le protejeaza foarte bine. Nu polueaza mediul si au grija sa transforme ramele vechi, inestetice in unele noi si frumoase pentru o perioada indelungata de timp. 

Ferestrele din lemn - sursele de caldura ale viitorului

Ferestrele moderne din lemn reprezinta cele mai sigure surse de caldura. In foarte multe cladiri unde consumul de energie este foarte mare, ramele din lemn economisesc pana la aproximativ 60%, deoerece nu lasa caldura sa se risipeasca. Pentru acest lucru exista o conditie de baza: ramele, sticla si instalarea acestora trebuie sa fie de calitate, deoarece joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste impiedicarea pierderlor de energie. A fost demonstrat faptul ca ferestrele din lemn sau cele care au si un mic continut de pluta sau de materiale fibroase ating valori ridicate in ceea ce priveste izolatia. Astfel, comparativ cu o sticla de o calitate indoielnica, cea moderna de calitate superioara "lasa" sa se piarda doar o zecime din caldura.

Sursa foto

InCasa.ro