Filosofia amenajarii unei locuinte

casaFiecare persoana are o anumita filosofie de viata si perspective asupra modului in care doreste sa traiasca. Cei care se cufunda in meditatie si studiaza arta de a trai frumos si impacat cu universul pun mare pret si pe filosofia de a locui sau mai degraba de a amenaja locuinta.

Regula de baza inainte sa planuim amenajarea locuintei este aceea ca trebuie sa ne simtim bine in cei patru pereti. Acestia trebuie sa ne redea linistea si energia pe care o pierdem zi de zi. Incaperile luminoase emana in acelasi timp siguranta, spatiu si confort, iar singurul sentiment care ne trece prin minte este acela ca pur si simplu ne simtim foarte bine!

Stilul de amenajare simplu si clar oglindeste parca motto-ul: “Mai putin inseamna mai mult”. Cu toate acestea nu este indicat sa fim foarte conservatori, ci sa incercam din cand in cand ceva nou, poate chiar ceva extravagant, iesit din “tiparul” nostru. Spre exemplu, un tapet cu fluturi lipit pe unul din peretii bucatariei reprezinta acel ceva care emana dinamism si culoare. O imagine distinsa este creata in camera de zi de canapeaua alba asezata in fata peretelui de culoarea nisipului, culoare ce ne duce cu gandul la caldura.

In loc de decoratiuni sofisticate putem crea propria expozitie de fotografii asezata undeva la loc de cinste si schimbata in functie de starea noastra de spirit sau in functie de anotimp.

Oaza de liniste ramane dormitorul, amenajat sau decorat dupa camera unui hotel in stil mediteranean, daca iubim marea si vrem sa ne simtim ca intr-un concediu de fiecare data cand pasim in aceasta incapere deconectati de lumea de afara si de zgomotul strazilor aglomerate.

Punctul central al locuintei il reprezinta masa din lemn masiv, la care putem savura cafeaua de dimineata citind ziarul sau in jurul careia ne strangem prietenii si persoanele dragi pentru seri sau dupa mese de neuitat.

Nici florile nu trebuie sa lipseasca din locuinta. Ele sunt cele care ne intampina cu petalele larg deschise, ne infrumuseteaza ziua prin culorile unice si prin gingasia lor.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

uvpnGbEHpLTokAjo postat pe 16 Martie 2012
cvUmMBoYkQuVNFjh
Please keep trhwonig these posts up they help tons.