Locuinta pentru tineri: amenajarea pragmatica

locuinta tineriCand este vorba despre amenajarea interiorului propriei locuinte persoanele pragmatice au viziuni similare: trebuie sa fie functionala, ergonomica, sa se intretina usor.  Mobilierul multifunctional, suprafetele care se pot curata usor si rafturile spatioase sunt conditii ideale pentru tinerii din ziua de astazi.

Fotoliu extensibil, laminat robust in loc de covor, suprafete de depozitare in loc de spatii mici destinate numai decoratiunilor-o persoana pragmatica isi amenajeaza locuinta astfel incat sa-si faca viata mai usoara. Amenajarea nu consta in obiecte care pot fi doar expuse, ci din obiecte necesare uzului casnic.

Practic, simplu si desigur nu mai scump decat necesar - acest tip de amenajare este perfecta pentru nevoile persoanelor tinere, la inceput de drum. Cei ce doresc sa isi petreaca mai mult timp avand grija de cariera, de iesirile cu prietenii si de intalnirile de familie nu vrea sa isi mai ocupe timpul, care oricum este scurt, cu treburile "gospodaresti". De aceea amenajarea functionala este la mare cautare.

Rezolvari pragmatice pentru spatiile mici

Una dintre problemele mari cu care se confrunta in special tinerii sunt locuintele mici, de aceea spatiul trebuie folosit in mod optim pentru a crea cat mai mult loc pentru depozitare.

Rezolvarea este una singura: piesele de mobilier cu stil, cu rafinament. Taburetii cu spatiu de depozitare sunt foarte practici, de asemenea si sertarele au grija sa fie ordine in locuinta. Rafturile flexibile pot fi aranjate dupa gustul si dupa necesitatile fiecaruia. Cine nu isi doreste sa vada intreaga "adunatura" de lucruri poate folosi rafturile construite direct in perete si ascunse dupa o perdea foarte eleganta si foarte chic sau dupa niste usi glisante.  O canapea extensibila poate inlocui un pat.

Flexibilitate: amenajarea pentru fiecare stil de viata

Fiecare zi este altfel in viata unui tanar, iar daca locuinta este adaptata necesitatilor lui totul este mult mai usor. Uneori incaperile servesc drept spatii pentru relaxare, in alte cazuri pentru intalnire sau o masa cu prietenii, iar in alte conditii drept spatiu de lucru. Masa pe care care mancam se transforma in birou si invers. Spatiul de lucru poate fi pretutindeni, in timpul micului dejun pe masa din bucatarie, pe canapea sau pe balcon sub razele rosiatice ale apusului.

Piesele de mobilier mobile sunt foarte practice, de asemenea si cele care se pot inchide, restrange.

Sursa foto

InCasa.ro