French Style

French StyleFiecare casa este unica prin aceea ca reflecta personalitatea si stilul de viata ale proprietarului. Atunci cand va amenajati locuinta, ceea ce trebuie sa primeze nu sunt ultimele realizari tehnice sau moda, ci preferintele proprii si confortul personal. Cele mai interesante amenajari raman cele care imbina directiile clasice de decorare cu o amprenta personala unica. Ceea ce trebuie sa aveti in permanenta in vedere este respectarea proportiilor si mentinerea unui raport echilibrat intre spatiile aglomerate si cele aerisite.

 

Printre tendintele de amenajare interioara se numara si stilul french, unul dintre cele mai permisive stiluri de decorare, pentru ca va ofera posibilitatea de a jongla cu ornamentele si cu accesoriile si de a imprima o imagine personalizata si originala casei dvs. Stilul french s-a dezvoltat sub influenta unor curente artistice semnificative - baroc, roccoco si neoclasicism - si a evoluat catre un decor sofisticat, mistic si imprevizibil. Cadrul french autentic este format din camere spatioase, cu tavan inalt, coloane de sustinere, balcoane mici, decorate cu motive din fier forjat si ferestre alungite. Mobilierul este din lemn masiv, sculptat, inchis la culoare sau in nuante de crem cu detalii aurii. Birourile, dulapurile cu sertare, scaunele i noptierele au un design elaborat, iar mesele sunt mici, rotunde, cu un picior - gen bistro si constituie centrul de atractie al camerei.

 

Peretii sunt vopsiti in culori naturale, iar nuantele obiectelor decorative vin in contrast cu jocurile cromatice ale materialelor. Texturile nobile: catifeaua si satinul sunt puse in valoare de culori aprinse: verde smarald, rosu intens si albastru regal, cu accente de negru, alb sau auriu. Imprimeurile bogate sunt in acord cu designul complex al mobilierului, iar tesaturile uni confera echilibru compozitional. Broderiile si dantelele, specifice stilului trebuie folosite in proportii foarte mici, pentru a evita senzatia de sufocare.

 

Ornamentele si accesoriile constituie o alta caracteristica a trendului. Cesurile mari, vechi, atarnate pe pereti, oglinzile si tablourile cu rame din lemn constituie punctele focale ale interiorului. Pentru redarea unui aer french cat mai autentic este esential sa folositi picturile unor artisti impresionisti sau reproducerile unor afise Toulouse Lautrec. Varianta moderna a tablourilor o reprezinta fotografiile alb negru sau sepia, care surprind locuri celebre din Paris sau imagini nocturne.

 

Sursa: Revista DecoStyle