Gardul din jurul casei

Nu mai reamintim functionalitatea gardului, o stie toata lumea. Ceea ce ni se pare mai interesant este efectul estetic al gardului care ne infrumuseteaza proprietatea, aparand-o in acelasi timp. Gardul poate fi pana la urma un punct de recunoastere mai ales in cazul caselor construite in acelasi stil.

In ultimii ani observam ca tot mai multi proprietari prefera gardurile aerisite care permit vizualizarea partiala a casei sau gradinii. Sunt la moda gardurile din piatra cu porti mari din fier forjat. Sunt foarte frumoase si vesele, mai ales practice in oras. Cu siguranta va doriti un gard din lemn minunat sculptat dar din pacate securitatea este pe primul plan si veti opta pentru unul destul de inalt si destul de solid, fie ca e facut din fier sau boltari, caramida tencuita si placata cu decoratiuni. Pentru ca orice s-ar spune un gard de fier este mai bun pentru securitate decat unul de lemn.
  

In provincie sau la tara puteti folosi cu incredere garduri de lemn deosebite atat prin forma dar si culoare.

 


Daca v-ati hotarat sa imprejmuiti casuta de la tara cu un gard din lemn, urmatorul pas este sa va hotarati ce fel de forma sa aibe, pentru ca  trebuie sa se asorteze perfect cu stilul casei si al gradinii.

Daca aveti o proprietate gen ferma sau o casuta din lemn cu mult teren in jur, puteti opta pentru un gard facut din sipci de lemn asezate orizontal la distanta unele de altele dupa preferinta.

 


Astfel de garduri le veti intalni cu precadere in America. Tot o solutie pentru terenurile intinse sunt si gardurile din sarma, plasa deasa in cadru de metal si cu stalpi mari de fier.

Garduletele din sipci de lemn asezate vertical avand in partea de sus model sau dantelarie din lemn, vopsite de cele mai multe ori in alb sau verde sunt perfecte pentru casute cochete, micute si cu gradinita de flori, casutele englezesti. Folosite cu precadere pentru delimitare si individualizare, sunt folosite in zonele cu multe casute, in comunitatile stranse si fara prea multe primejdii.  

   

Pentru proprietatile aflate in apropierea padurii cele mai bune sunt gardurile electrice pentru a tine la distanta animalele de genul lupilor, ursilor, pisicilor salbatice.

    

Gardurile din caramida sunt mai scumpe decat cele din lemn, si ofera aceleasi servicii ca si cel de lemn, mai ales daca este vorba de o delimitare interioara, intre gradina dumneavoastra si cea a vecinului. Pentru un efect estetic puteti opta pentru un gard de lemn cu sipcile asezate sub forma de plasa sau carouri.

   

 Exista si un tip hibrid de gard din lemn, de fapt o combinatie intre gardul cu sipci verticale si cel in forma de plasa, aproape doua treimi sau trei sferuti de gard poate fi facut din sipci veticale iar partea de sus cu model plasa, pentru un efect decorativ mai pregnant.

Oricum aceste garduri se preteaza de minune pentru flantele agatatoare de genul iederei, zorelelor etc.

Alegeti caramida, piatra sau fierul pentru laturile casei sau gradinii care dau spre strada.

  

www.incasa.ro
23 martie 2007
Altheate

Comentarii:

Ionescu postat pe 16 Decembrie 2013
gard eco protectie,ieftin
Seminte de gladita (un fel de salcam cu spinii f. mari )pentru persoanele care vor sa imprejmuiasca suprafete mari de teren. Gardul din gladita este ieftin, nu vi- l fura nimeni pentru fier vechi, nu va taie plasele din sarma, nu intra oile, caprele, iepurii, porcii mistreti, ursii, oamenii sa va strice recolta sau pomii fructiferi, este bun ca perdea de protectie impotriva vantului in jurul culturilor de cereale, imprejmuiri in jurul iazurilor, lacurilor impotriva braconierilor, puneti gardul cat mai des si scapati de grija paznicilor, gard eficient si melifer pentru stupine, etc. Asteptarea e mai grea, pana creste 1- 2 ani, dupa care. . . . nici picior de vietate nu va va calca proprietatea. 50 lei/kg.1 kg necesar pt 200 m liniari.tel 0748117363

rwPxLjLUDBTNSNWwOJ postat pe 23 Februarie 2013
rAABoTTxX
Thank you, AnothaiDara!!! I've missed your chennal! I hope all is well with you, dear. I still love Clash with all my heart. Thank you for subbing this song. I love it so much. I knew most of the lyrics, but you filled in all the parts I did not know. Merry Christmas and Happy New Year! Happy Holidays! Be safe. I will always be thankful that you share Thai music with us all. I have learned so much Thai because of you, Chobling, and Wishboniko. I appreciate that. I cried when I heard this song the first time and cry from time to time when I listen to it. Of course, I cried tonight. Thank you!!!

roman basarab postat pe 29 Decembrie 2011
proiectare case si modele de case la 2000 de lei
poti gasi la noi modele de case sau sa iti facem un model de casa si proiect de autorizatie la 2000 de lei. cel mai mic pret de pe piata pentru proiectarea ahritecturala a caselor

saceleanu george postat pe 05 Decembrie 2009
Comentariu
Este interesant dar era si mai bun insotit de foto. si schite, mult mai percepute decat o descriere oricat de amanuntita ar fi.