Gradina mixta

gradina mixta cu legume si plante aromaticeGradina cu flori sau gradina cu roade? Nu intotdeauna trebuie sa alegeti una singura. Chiar si in gradinile mici le puteti avea pe amandoua. Despartirea gradinii cu flori de cea cu roade este un lucru artificial deoarece fiecare planta are valori estetice si benefice.

 

Este foarte adevarat ca si gradinile de legume aranjate frumos se pot face placute vederii, dand intregii curti un aspect de invidiat. Plantele medicinale si mirodeniile, pe care unii le considera doar decorative, sunt plantate de altii si pentru a se folosi de ele medicina naturista, ramura care este din ce in ce mai apreciata.

 

Trebuie sa plantati legumele in asa fel incat sa fie accesibile, tinand cont de faptul ca au nevoie de mult soare; asa ca nu le inconjurati cu tufe de mure sau arbusti ornamentali, deoarece nu este bine sa umbriti straturile de legume.

 

Plantele care traiesc in straturi sporesc influenta naturii, in cazul in care cunoasteti culoarea, formele si dimensiunile lor. Un rol important il are divizarea perpendiculara, la care va pot fi de ajutor plantele agatatoare. Este recomandabil sa alternati cararile cu iarba cu cele cu pietris, cu bolovani, buturugi cu lemn, trepte sau cateva curbe, obtinand astfel carari interesante si frumoase.

 

Astfel, cu putina ingeniozitate puteti obtine o gradina in care notiunile de util si placut se imbina in mod armonios.

 

Nicoleta Oprea

Gradinamea.ro

Februarie 2007

Comentarii:

NvwuCbzIOXuBrkWU postat pe 25 Noiembrie 2012
DbnAZvvwtw
Ar trebui să luaţi een cosradenire de fapt , angajată een crearea acestui weblog eentr-o autoritate semnificativă pe această piaţă . Ai evident un me2ner de abordare a subiectelor toată lumea pare să fie căutaţi pe acest site şi oricum ai putea , eventual, cu siguranta , chiar ce2ştiga un dolar sau doi een afara de unele reclame . S-ar putea explora următoarele subiecte actuale şi creşterea cantităţii de a scrie UPS ce plasati sus şi vă asigur că aş eencepe să vedeţi unele trafic superbe concentrat een cadrulaproape de viitor . Doar un gand , noroc een nu contează ce faci!

FTskudhTacvOrr postat pe 14 Septembrie 2011
GWXkngiOiFtwjbvSP
I really couldn't ask for more from this airtlce.